VIDEO - Inteligența artificială continuă să se dezvoltă în lume. Roboții au ajuns să gătească risotto, paste sau burgeri

Roboții umanoizi au ajuns atât de sofisticați încât pot găti până și risotto, paste sau burgeri în propria noastră bucătărie. Alții au luat chip de om și abia atunci când vorbesc te prinzi că nu sunt persoane vii. Astfel de inovații au ajuns și pe piața din România. Cât costă dar și cât de performanți sunt acești roboți de ultimă generație, vedem acum.

Așa arată laboratorul cu roboți perfect funcționali, care ne pot ajuta la toate cele necesare. Ana Maria Stancu a fondat primul start-up din România dedicat acestor roboți și ni-i și prezintă. Poate cel mai interesant este cel cu chip de om, lucrat în atâta detaliu încât l-am putea confunda pentru o clipă cu o persoană vie.

Citește și: VIDEO- Roboții vor munci pe câmp. Festivalul INDAGRA, raiul noilor tehnologii pentru agricultori

Inteligența artificială se dezvoltă cu o viteză amețitoare și deja există pe piață roboți care ne pot fi utili în toate domeniile. Companiile apelează cel mai des la astfel de tehnologii.

Ana-Maria Stancu, CEO start-up dedicat roboților: „După cum vedeți am lângă mine și în jurul meu roboți umanoizi, roboți care pot fi folosiți în clinici medicale, în hipermarketuri, în muzee, în birouri ale corporațiilor.

Un robotul manoid pleacă undeva de la 30.000 de euro.”

Roboții au ajuns să gătească risotto, paste sau burgeri

Pe piața internațională, cel mai spectaculos robot e cel bucătar care îți gătește sute de rețete complicate în propria bucătărie. Arată ca într-un scenariu de film SF, dar e cât se poate de real. În România n-a fost încă comandat de nimeni, iar asta pentru că e importantă o pregătire înainte.

Ana-Maria Stancu, CEO start-up dedicat roboților: „Fără doar și poate toată lumea și-l dorește. Singura condiție e că trebuie să își renoveze întreaga bucătărie și să scoată din buzunar mai mult de 100.000 de euro. De ce? Pentru că un astfel de robot funcționează într-un cadru special făcut pentru el, adică el trebuie să știe unde să se mute ca să-și ia toate ingredientele de care are nevoie.

D e aceea, trebuie schimbată întreaga bucătărie astfel încât să aibă locuri special făcute să-și iau uneltele de care are nevoie.”

Deși Forumul Economic Mondial estimează că în următorii 2 ani 58 de milioane de muncitori vor fi înlocuiți de roboți, specialiștii în domeniu sunt mai realiști.

Ana-Maria Stancu, CEO start-up dedicat roboților: „Roboții nu au ajuns încă la nivelul în care să-i dăm o comandă.

Cineva trebuie să-i programeze tot timpul de aceea riscul de a rămâne fără locuri de muncă sau de a fi complet înlocuiți de roboți nu există.”

Odată cu intrarea pe piață a acestor roboți se creează și noi job-uri. Va fi nevoie în viitor de tot mai mulți angajați care să știe să lucreze cu ei, să îi programeze și să îi asiste.


Reporter

„Iată câteva dintre principalele subiecte ale zilei”- Este o frază care pe mine m-a fascinat.

 

Sunt Ellvira Costache, reporter al Știrilor Kanal D şi încă din adolescență mi-am dorit să lucrez în mass-media. Întotdeauna m-a încântat ideea de a le transmite oamenilor ceea ce este nou.

 

Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2021. Am făcut practică o perioadă la radio. Apoi m-am angajat într-o televiziune de ştiri, unde am învaţat multe lucruri legate de profesia de jurnalist de la: a scrie corect o ştire până la căutarea celei mai bune întrebări.

 

Profesia de reporter este o adevărată provocare pentru simplul fapt că nicio zi nu seamănă cu alta.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri