Țara care permite intrarea liberă a turiștilor vaccinați. Nu mai este nevoie de test PCR negativ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că intrarea în Cipru se poate face pe baza certificatului de vaccinare. Turiștii vaccinați nu mai sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau să intre în izolare.

Author: Georgiana Balaban miercuri 12 mai 2021 , 13:16

intrare în cipru cu certificat de vaccinare
Intrarea în Cipru cu certificat covid-19.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii care au certificat de vaccinare nu mai trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PRC pentru COVID-19 şi nici să intre în izolare. România a fost inclusă de autorităţile din Cipru în categoria roşie a statelor cu risc epidemiologic, astfel că persoanele care nu au certificat de vaccinare pot intra în această

ţară doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR. Acest test trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a călători. Persoanele sunt obligate să facă un test, pe propria cheltuială, la aeroport.

Citeste si: Bulgaria: Premierul Borisov a demisionat. Președintele începe consultări cu partidele

Conform MAE, autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei de COVID-19.

Liberi la vacanțe în Cipru, din 10 mai

Din data de 10 mai 2021, toți oamenii care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autorităţile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR.

De asemenea, persoanele vaccinate scapă de izolare. Certificatul de vaccinare trebuie redactat în limba engleză.

Citeste si: Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său

România a fost inclusă, de curând, în categoria roşie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, în contextul noilor măsuri, persoanele care sosesc din state incluse în categoria roşie şi care nu deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Testul trebuie făcut cu maxim 72 de ore înainte de a pleca.

intrare în cipru cu certificat de vaccinare
Vacanțe în Cipru.[Sursa foto: PixaBay]

Călătorii trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului avertizează împotriva utilizării unui medicament în tratarea Covid-19

MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizaţia se obţine prin intermediul portalului şi include date cu privire la deţinerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR, cu rezultat negativ.

Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităţilor cipriote, la sosire.

Conform oficialilor, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât şi cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire. Este o măsură suplimentară pentru intrarea în Republica Cipru.

În această situaţie, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autorităţile cipriote.

MAE menţionează că toate celelalte condiţii de intrare în Republica Cipru rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51906.

Totodată, informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Cipru pot fi consultate şi pe paginile de internet: www.visitcyprus.com, www.cyprusflightpass.gov.cy şi https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng/categories/en-fly.

Citeste si: Caz ȘOCANT în Italia! O femeie a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si