Inundatii masive in Paris! Sena a depasit limita cu 6 metri - Sute de persoane au fost deja evacuate

Iarna aceasta neobisnuita a adus inundatii in Paris. Orasul luminilor este sub ape. Nivelul fluviului Sena a depasit limita cu 6 metri. Sute de persoane au fost deja evacuate iar muzeul Luvru a fost inchis pentru a salva operele de arta din fata indundatiilor.

V.P., vineri 26 ianuarie 2018 , 18:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inundatii dezastruoase in Paris unde peste 400 de oameni au fost evacuati din calea apelor.

Ploile cazute in ultimele zile au facut ca nivelul fluviului Sena sa creasca rapid si sa depaseasca limitele de inundatie cu aproape 6 metri.
Aceasta romanca, venita probabil in cautarea unui trai mai bun, povesteste cum a ajuns sa traiasca acum.

Sute de familii au fugit din calea apelor si s-au adapostit in scoli sau institutii aflate in zone mai inalte.

Mai mult de jumatate din metropola este inchisa. Langa sosele, au fost ridicate bariere de protectie iar autoritatile au avertizat ca nu sunt excluse revarsari.

Muzeul Luvru este in pericol. Locul plin de istorie care este vizitata anual de peste un milion de turisti, a fost inchis la sfarsitul saptamanii trecute. 150 de mii de tablouri si statuete sunt sunt amenintarea apelor. Operele de arta urmeaza sa fie mutate la etaje superioare pentru a nu fi distruse.

Masuri similare au fost luate si in cazul Muzeului Orsay. De asemenea, daca apele continua sa creasca ar putea fi evacuat si Palatul Elysee, resedinta presedintelui Frantei, iar seful statului ar urma sa se mute la Castelul Vincennes.

Si circulatia fluviala a fost inchisa.  Sena ameninta in fiecare zi. Acest nivel ramane, totusi, departe de cei 8 metri si 62 de centimetri inregistrati in 1910  marcat prin semnele cotelor pe cheiuri.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si