Inundatiile fac prapad in Romania! E jale in Valcea! E instaurat COD ROSU de interventie! Imaginile dezastrului sunt aici

Valea Oltului este impracticabila, marti, intre kilometrii 191 si 198, in judetul Valcea, unde apele scurse de pe versanti au acoperit carosabilul. Circulatia autovehiculelor a fost deviata, iar pompieiri militari intervin pentru evacuarea apei.

Author: C.I.P. Webeditor: M. P. marți 10 iulie 2018 , 13:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit autoritatilor din Valcea, DN 7 a fost acoperit de viiturile scurse de pe versanti, astfel incat la kilometrul 194+500, in zona localitatii Calimanesti Valea Oltului a fost blocata.

Politia Valcea anunta devierea circulatiei rutiere pe DN 7, intre kilometrii 191 si 198.

Pompierii militari din Valcea intervin pentru degajarea apei de pe carosabil.

Echipajele de interventie sunt, de asemenea, pregatite sa intervina si in alte zone ale judetului Valcea, aflat marti pana la ora 20:00 sub cod rosu de inundatii.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Valcea, Catalin Popescu, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din gospodarii in Prundeni, Dragasani, Valea Mare, Ramnicu Valcea,  Cazanesti, Babeni si Calimanesti.

Au fost suplimentate fortele de interventie la nivelul intregului judet. Din cauza iesirii din matca a raului Oltet, care pune in pericol de inundare 3 gospodarii din localitatea Alunu, se vor deplasa echipaje de la Rm.

Valcea si Dragasani.

"Din cauza iesirii din matca a raului Bistrita, s-a dispus masura evacuarii preventive a persoanelor( aproximativ 70) din 25 de gospodarii posibil a fi afectate,  din localitatea Babeni, Jud. Valcea. Atat localnicii,  cat si animalele acestora vor fi duse in afara zonei de risc." , au transmis cei de la IGSU

Tot cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vorbesc despre instaurarea unui COD ROSU de interventie

"Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va informeaza despre instituirea CODULUI ROSU privind scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie, niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, in bazinele hidrografice ale raurilor Oltet, Cerna si Olt, in intervalul orar 09.30- 20.00, pe raza judetelor Arges, Gorj si Valcea. Rugam populatia sa ia masuri de autoprotectie si sa semnaleze urgentele la 112."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si