Invatatoare din Calarasi, batuta de un parinte in fata propriilor elevi

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) cere interventia autoritatilor dupa ce o invatatoare din judetul Calarasi a fost batuta de mama unor elevi in scoala, in fata copiilor. Sindicalistii spun ca nu este un caz singular si cer Ministerului Educatiei sa declanseze o ancheta la scoala respectiva, iar Parlamentului sa urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic sa capete statutul de autoritate publica.

G. S., joi 14 iunie 2018 , 10:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform FSLI, incidentul a avut loc la scoala Gimnaziala Dor Marunt din judetul Calarasi, unde invatatoarea clasei a III-a a fost batuta de mama a doi copii carora le preda, femeia fiind nemultumita ca unul dintre copii a primit calificativul “Insuficient”.

Agresiunea a avut loc in sala de clasa, in fata elevilor, iar in urma incidentului directorul unitatii de invatamant a alertat Politia, precum si conducerea Inspectoratului scolar Judetean Calarasi.

"Colega noastra este, in acest moment, traumatizata fizic, dupa ce i-a fost invinetita fata si i s-a smuls par de pe cap, motiv pentru care a solicitat si eliberarea certificatului medico-legal. Totodata, vorbim si de traume psihice, din cauza agresiunii. Este de-a dreptul socant ce s-a intamplat in aceasta unitate de invatamant cu una dintre colegele noastre, care nu a facut altceva decat sa isi faca meseria. Este un nou caz de violenta in scolile din Romania si cerem imperativ Ministerului Educatiei Nationale sa nu-l transforme intr-o statistica banala. Solicitam interventia institutiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de paza in scoli, altfel, cazurile in care oricine poate intra in unitatea de invatamant sa agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare usurinta. in plus, cerem Parlamentului Romaniei sa urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic sa capete statutul de autoritate publica, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori sa fie mult mai mari si sa descurajeze astfel de comportamente. Daca nu aplicam masuri sa descurajam agresorii, transformam scoala intr-un loc in care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat presedintele FSLI Simion Hancescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si