Investiție de aproape 20 de milioane de euro în sănătate! Spitalul Universitar din București va avea cel mai modern centru de radioterapie

Spitalul Universitar de Urgență din București va avea, în cel mult doi ani, un nou centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer, investiția fiind de aproape 20 de milioane de euro.

Author: Radu C. Munteanu joi 07 noiembrie 2019 , 21:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Începând de astăzi, avem convingerea că în cel mult doi ani la Spitalul Universitar de Urgență București vom deschide cel mai modern centru de radioterapie din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice", a declarat managerul SUUB, dr.

Adriana Nica.

Citeste si: Heliportul Spitalului Universitar, premieră medicală pentru România

Citeste si: Medicii de la Spitalul Universitar au salvat viața unui pacient cu plămânul ieșit din torace

Citeste si: Caz de tumoră tiroidiană gigantă, operat 9 ore, la Spitalul Universitar

De altfel, Adriana Nica a semnat deja contractul care prevede construcția și dotarea unui centru performant de radioterapie la SUUB. Acesta va avea o structură și o dotare cum au toate centrele moderne din Europa, respectiv două acceleratoare, un CT simulator, un IRM, dar și brahiterapie. Valoarea contractului este de 69,3 milioane de lei fără TVA.

În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt tratați peste 500 de pacienți noi anual pentru care se administrează tratamente curative și paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.

"În Spitalul Universitar de Urgență București se desfășoară o activitate medicală intensă, integrată cu activitatea didactică, de cercetare și științifică. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de Radioterapie pe care-l construim va permite pacienților oncologici să efectueze tratamente moderne aici, într-un singur loc, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte unități medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat și amenajat conform standardelor europene și unde specialiștii noștri vor folosi tratamente de ultimă generație și aparatură de înaltă performanță, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie", a mai spus managerul SUUB, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica.

Centrul de radioterapie va avea aparatură unică în România

Aparatura medicală din Centrul de Radioterapie va cuprinde și două acceleratoare liniare de ultimă generație. Acestea sunt complet integrate pentru radioterapie. Unul din ele tratează cancerul oriunde în corp unde este indicat tratamentul cu radiații, inclusiv plămâni, sân, prostată, cap și gât, având puterea să trateze rapid și să furnizeze rate de doze extrem de precise. Celălalt este un sistem de iradiere care integrează componente funcționale ce permit integrarea imaginilor cu tehnicile de tratament și mișcările pacientului pentru a oferi o modalitate eficientă de tratament a cazurilor complexe și avansate. În plus, Centrul de Radioterapie de la Spitalul Universitar va mai avea un aparat pentru brahiterapie, un CT simulator, un IRM, acestea fiind modele de aparate unice în România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si