Iohannis cere demisia Vioricai Dancila: "Nu face fata pozitiei de premier si transforma Guvernul într-o vulnerabilitate"

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dancila sa-si dea demisia, dupa ce aceasta ar fi preferat „sa execute ordinele dela partid“, nu sa tina cont de interesele Romaniei. „Transforma Guvernul într-o vulnerabilitate“, a mai precizat seful statului.

A.S., vineri 27 aprilie 2018 , 11:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ar fi trebuit sa am o întalnire cu doamna Dancila. Intalnirea nu s-a mai tinut, dar nu schimba cu nimic lucrurile pe care am tinut sa le comunic romanilor. Întalnirea urma sa aiba ca tema conflictul între Guvern si PSD, pe de o parte, si BNR, pe de alta parte. Vreau doar sa repet doua lucruri. Rolul BNR e foarte clar determinat si calitatea principala a Bancii e independenta ei fata de vointa politica. PSD pune sub semnul întrebarii aceasta independenta.

Lucrul s-a vazut din declaratiile unor personaje din fruntea PSD. BNR nu poate sa fie acaparat politic.   A doua chestiune. E de dorit ca politicile BNR si ale Guvernului sa fie rezonabile, corelate, asta înseamna discutate.

S-a discutat un document secret pe politica externa. Asta a fost o greseala. Trebuia sa fie consultat presedintele, lucru care nu s-a întamplat. În Constitutie si în practica politica din Romania se statueaza ca e nevoie de o consultare institutionala între premier si presedinte. E nevoie în interesul Romaniei, nu altcuiva, ca autoritatile publice sa colaboreze loial. Acest lucru nu a fost înteles de doamna Dancila."

Mai multe informatii pe Adevarul.ro
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si