Iohannis: Nu văd motive pentru un nou lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu vede motive pentru un nou "lockdown", în care cetăţenii să fie obligaţi să stea la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus.

Author: Andreea Stoica miercuri 23 septembrie 2020 , 19:22

Stare de urgenţă
Stare de urgenţă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totuşi, Klaus Iohannis afirmă că trebuie respectate regulile sanitare.

"Nu văd motive pentru un nou lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în altă parte cum numărul

de infectări este totuşi în creştere şi de aceea subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm regulile simple arhicunoscute- purtarea măştii, distanţare, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple prin care reuşim să stăvilim răspândirea virusului", a spus Iohannis.

"Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine"

Conform preşedintelui, ”sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă”, motiv pentru care este necesară o reformă profundă în Sănătate, dar asta implică, după alegeri, „un Guvern responsabil, solid, care vine cu o politică de îmbunătăţire a întregului sistem”, lucru care poate începe cu succes într-un mandat de 4 ani.

Citeste si: Ludovic Orban, despre testarea membrilor din secțiile de votare: "Am prevăzut nişte măsuri care să reducă la maximum riscul de răspândire”

”Tema spitalelor şi a sănătăţii publice nu este una nouă şi eu am atins această temă de foarte multe ori. Am avut discuţii chiar cu persoane din conducerea OMS, am avut semnări de documente aici în Sala Unirii, am fost în vizită în spitale şi de fiecare dată am atras atenţia asupra unor lucruri care se văd simplu şi asupra unor lucruri care se văd din statistici. Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine. Spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia este de multe ori ca şi inexistenţă, marile măsuri de prevenţie care trebuie să meargă în adâncime în populaţie practic au dispărut şi rezultatul e cel pe care, din păcate, îl vedem. Sănătatea publică nu este bună. Avem prea mulţi români bolnavi, avem prea mulţi români care sunt bolnavi şi nici nu ştiu, avem prea puţine controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluţii care periclitează viaţa oamenilor”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Avem prea mulţi români bolnavi"

Klaus Iohannis a mai precizat că ”avem prea mulţi români bolnavi şi poate nici nu ştiu”.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor: "PSD este iresponsabil"

”Toate aceste lucruri trebuie schimbate şi ele nu se schimbă de azi pe mâine, ci ele se schimbă în ani şi ani de reformă a sistemului, de aceea îmi doresc, după alegeri, un Guvern responsabil, solid, care vine cu o politică de îmbunătăţire a întregului sistem de sănătate, lucru care se poate începe cu succes într-un mandat de 4 ani, mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică a UE. E o temă extrem extrem de sensibilă, extrem de importantă şi sunt foarte hotărât să îi acord toată atenţia”, a mai declarat Iohannis.

Citeste si: Anchetă la Spitalul Elias din capitală! Mai mulți rezidenți au fost depistați cu coronavirus, iar cazurile n-au fost raportate!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si