Informaţia referitoare la faptul că fostul şef al statului a fost spitalizat a fost confirmată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care însă nu a oferit detalii suplimentare. Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană- tamponadă cardiacă. Conform medicilor, rezultatul intervenţiei a fost unul foarte bun, Ion Iliescu fiind "stabil şi în afara unui pericol imediat".

UPDATE- Comunicatul Spitalului de Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu

În după amiaza zilei de 1 aprilie 2019, Domnul Ion Iliescu, fost Preşedinte al României a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu Bucureşti, cu diagnosticul de pericardită lichidiană- tamponadă cardiacă.
După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezulat final foarte bun.
îÎ prezent domnul Ion Iliescu se află în perioda postoperatorie imediată în secţia ATI 1 a Institutului nostru, este stabil şi în afara unui pericol imediat.
Orice declaraţii ulteriore se vor face cu doar cu acordul expres al pacientului.

UPDATE- Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, Medicii i-au extrăgându-i lichidul pericardic, conform Digi24.
Operaţia a fost încheiată în urmă cu puţin timp.
Starea de sănătate a fostului preşedinte e stabilă. El va mai rămâne sub supraveghere la terapie intensivă.

Familia le-a interzis medicilor să dea informaţii despre starea de sănătate a fostului preşedinte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

- Fostul şef de stat a fost, luni, la Spitalul Universitar Elias din Bucureşti, unde îşi face periodic controale medicale, potrivit Pro Tv.

După ce i-au făcut investigaţii, medicii au decis să îl trimită la Insitutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Din primele informaţii, se pare că este internat la secţia de terapie intensivă şi ar putea fi supus unei intervenţii chirurgicale.

Informaţia referitoare la internarea fgostului preşedinte au fost confirmate de către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a spus că acest este pacient şi că nu poate da alte detalii.


"Domnul Iliescu in acest moment e un pacient şi eu nu am căderea să vorbesc despre acest lucru", a declarat Pintea.

În 2012, Ion Iliescu a fost supus unei intervenţii la colon, iar în urmă cu câţiva ani i s-au montat câteva stenturi la inimă.

Ion Iliescu a împlinit recent 89 de ani şi e marcat de numeroase controverse: recent a fost acuzat de crime împotriva umanităţii în dosarul revolutiei şi al mineriadei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si