Ion Iliescu împlinește astăzi 90 de ani. Secrete neștiute din viața fostului președinte al României

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, împlinește astăzi, 3 martie, vârsta de 90 de ani.

Author: M.A. marți 03 martie 2020 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Informații legate de trecutul tumultos al lui Iliescu ies la iveală chiar și astăzi. Pe lângă implicarea sa pe care a avut-o în timpul Revoluției din 1989 și gravele acuzații de crime împotriva umanității care îi sunt aduse în dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990”, astăzi aflăm și date din copilăria fostului președinte al României.

Puțină lume știe faptul că Ion Iliescu nu a avut tocmai o copilărie ușoară. Născut pe 3 martie 1930, în Oltenița. Iliescu fost abandonat de mamă încă de la vârsta de un an. A crescut așadar fără cea care i-a dat viață, Maria Dumitru Toma, originară din Bulgaria. La scurt timp după acest episod nefericit, tatăl lui Ion Iliescu, Alexandru, un comunist ilegalist, s-a recăsătorit cu Maria P. Iliescu.

„Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea.

Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, a povestit Ion Iliescu acum mai mult timp într-o scrisoare adresată jurnalistului Cornel Nistorescu și citată de adevarul.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis, întâlnire importantă la Palatul Cotroceni

Tatăl lui Ion Iliescu era în închisoare, astfel încât fostul președinte a fost crescut de bunici, părinții tatălui său.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Citeste si: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE- Coduri portocaliu şi galben pentru furtună

Când a împlinit 9 ani, Iliescu a fost înfiat de mătușa lui, Aristița. Femeia a lucrat ca bucătăreasă în casa Anei Pauker, o cunoscută militantă și politiciană comunistă, care și-a pus la rândul său amprenta în viața lui Ion Iliescu: l-a ajutat să studieze la Moscova în perioada adolescenței.

Citeste si: Rămâne o doamnă și la cumpărături! Imagini de senzație cu Maria Băsescu, singură la shopping VIDEO EXCLUSIV

Tatăl lui Iliescu, Alexandru, a murit în anul 1945, perioadă în care viitorul președinte al României avea vârsta de 15 ani.

Alexandru Iliescu a murit în anul 1945, pe când viitorul președinte al României avea doar 15 ani.

Ion Iliescu a avut două mandate la președinția țării.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si