Ipoteza care schimbă totul despre coronavirus. Anunțul lui Nelu Tătaru

Un șef de laborator din Suceava a lansat o ipoteză care schimbă tot ce știam despre coronavirus. Potrivit acestuia, virusul a apărut în România încă din luna ianuarie.

Alex Dumitrescu, duminică 09 august 2020 , 11:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu există nicio certitudine că virusul s-a aflat în România încă din ianuarie sau februarie.

„Sunt discutii. Deocamdată nu avem certitudinea că ar fi existat de atunci”, a spus Nelu Tătaru.

Relaxarea a crescut numărul de infectări

Totodată, Nelu Tătaru a declarat că numărul mare de infectări înregistrate în ultimele zile a fost cauzat de relaxarea fără a respecta măsurile minime de siguranță.

România a devenit al treilea stat din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere de cazuri şi riscăm să trecem pe lista roşie a mai multor state din Europa.

„Am trecut de acel 200 care era un barometru pentru terapia intensivă. Am avut transferuri de pacienți din terapiile intensive sau la nivelul terapiilor intensive care nu mai aveau locuri către alte spitale.

Citeste si: Inconștiență în plină pandemie. A pus în pericol zeci de copii și adulți

Este alarmant și ar trebui să fie alarmant pentru toată lumea, nu numai pentru noi cei care luăm anumite precauții sau măsuri. Suntem într-un moment în care, dacă nu ne revenim, atât ca atitudine, cât și ca îndemnuri, putem ajunge la o transmitere accentuată, chiar accelerată. Dacă acest număr crește, ne gândim ca aceste relaxări să fie amânate”, a spus Nelu Tătaru.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si