Irina Loghin, cetățean de onoare al Capitalei

Primăria Capitalei îi conferă titlul de cetăţean de onoare al Capitalei cântăreţei de muzică populară Irina Loghin au decis, marţi consilierii generali.

E. V., marți 26 februarie 2019 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Înainte de vot, un consilier l-a propus, în glumă, şi pe Fuego pentru această distincţie.

„Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activităţi, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern şi internaţional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.

Expunerea de motive a proiectului a fost semnată de primarul general, Gabriela Firea.

„Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în judeţul Prahova şi este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică şi cu un număr mare de evidenţieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp şi în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai menţionează faptul că Irina Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).

Dezbaterea nu a fost însă lipsită de glume şi de ceartă, scrie Mediafax. 

Înainte de vot, consilierul PSD Orlando Culea a propus, în glumă, să i se ofere titlul de cetăţean de onoare şi cântăreţului Paul Ciprian Surugiu, cunoscut sub numele de scenă "Fuego". „Irina Loghin fără Fuego nu se poate. Să-i dăm şi lui când mai vine cu bradul”, a precizat Culea, spre amuzamentul celor din sala de şedinţe.

După vot (37 pentru şi 6 împotrivă), consilierul USR Raluca Teodor a menţionat faptul că Irina Loghin a fost membru PRM, sugerând faptul că nu ar fi meritat această distincţie, pentru că a făcut parte din partidul lui Vadim Tudor. Consilierului USR i-a răspuns viceprimarul Aurelian Bădulescu, care a precizat că nu are importanţă din ce partid a făcut parte Loghin şi a numit-o pe Teodor „urâto”.

sursa foto: Click

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si