"Administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 este amânată temporar începând de azi dimineaţă, duminică 14 martie", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministrului sănătăţii.
Această decizie a venit după recomandarea comisiei responsabile cu programul de vaccinare din Irlanda de a pune în aplicare această măsură, deja în vigoare în mai multe ţări, în numele "principiului precauţiei", potrivit unei declaraţii a medicului şef Ronan Glynn.
109.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în Irlanda
Potrivit ultimelor cifre oficiale publicate miercuri, 109.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în Irlanda, dintr-un total de 570.000 de doze din toate tipurile de vaccin.
Aflată în carantină pentru a treia oară în mai mult de două luni şi jumătate, ţara a înregistrat puţin mai mult de 4.500 de decese cauzate de coronavirus la o populaţie totală de cinci milioane de locuitori, conform Agerpres.
Citeste si: Florin Cîţu: Etapa a III-a de vaccinare începe luni
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro
Recomandarea autorităţilor irlandeze de sănătate a venit după un raport al Agenţiei Norvegiene pentru Produse de Sănătate care raportează "patru noi cazuri grave de cheaguri de sânge la adulţi" care au primit o injecţie cu vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez.
Mai multe ţări au anunţat suspendarea injecţiilor cu vaccinul AstraZeneca, invocând principiul "precauţiei" din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge.
Citeste si: Proteste în Germania împotriva restricţiilor anti-COVID
Întrebat duminică, grupul farmaceutic a răspuns că o "analiză a datelor noastre de siguranţă pentru peste 17 milioane de doze de vaccin administrate nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut" în ceea ce priveşte cheagurile de sânge.
Citeste si: Nou vaccin în lupta cu Sars-Cov-2. OMS a omologat serul de la Johnson & Johnson
"De fapt, cifrele pentru acest tip (de problemă medicală) sunt mult mai mici la cei care sunt vaccinaţi comparativ cu ce s-ar aştepta la nivelul populaţiei în ansamblu", a adăugat acesta.