Izvorul Tămăduirii 2021. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare

Creștinii prăznuiesc Izvorul Tămăduirii în data de 7 mai, această sărbătoare fiind destinată Maicii Domnului. În această zi, preoții săvârșesc Sfânta Liturghie, dar și sfințirea apei, adică aghiasma mică.

Author: Alina Raducu joi 06 mai 2021 , 19:48

Izvorul Tămăduirii 2021. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare
Izvorul Tămăduirii 2021. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De Izvorul Tămăduirii, creștinii merg la biserică la Sfânta Liturghie şi totodată, participă la slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică, pe care o consuma pe tot parcursul anului.

În tradiție se spune că, bolnavii care beau apă sfinţită din ziua Ivorului Tăămăduirii, dimineaţa, se vindecă

În această zi de sărbătoare se mai spune că, apele sunt mai zgomotoase și mai neliniștite.

În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, ca aceastea să rămână sănătoase. Tot azi, cu apă sfinţită de la biserică se stropesc și grădinile şi livezile, pentru a da roade.

Cei care muncesc în ziua de Izvorul Tămăduirii, cei care spală, calcă sau cos, nu vor avea spor tot anul.

La sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este bine să rosteşti această rugăciune, destinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria.

Izvorul Tămăduirii 2021. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare
Izvorul Tămăduirii 2021. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre.

Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu

frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare, AMIN”.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si