Jurnalist independent, asasinat: "Condoleante familiei"
Extern

Jurnalist independent, asasinat: "Condoleante familiei"

V.P.
14 ian 2018

Un jurnalist a fost ucis sambata in nordul statului Mexic, orasul Nuevo Laredo, asasinatul adaugandu-se valului de violente din Mexic, una dintre cele mai periculoase tari pentru profesionistii din media, scrie Reuters.

Carlos Dominguez a fost omorat sambata dupa-amiaza in orasul Nuevo Laredo, a anuntat guvernul intr-un comunicat. Biroul avocatului general a inceput o investigatie pentru a determina circumstantele asasinatului, inclusiv daca fapta a avut legatura cu activitatea de jurnalist al lui Dominguez, se arata in comunicat.

Dominguez era jurnalist independent si avea o rubrica de politica. in una dintre ultimele sale publicatii se plangea de cresterea violentelor politice din Mexic mai ales ca vor avea loc alegeri prezidentiale in iulie.

Francisco García Cabeza de Vaca, guvernator al Tamaulipas, a denuntat asasinatul intr-un mesaj pe Twitter.

“Condoleante familiei jurnalistului Carlos Dominguez Rodriguez”, a scris el. "Ma angajez in fata lor si a comunitatii de jurnalisti ca aceasta crima sa nu ramana nepedepsita".  

Citeste si: Atentat sinucigas la Bagdad! Cel putin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost ranite

Citeste si: Bilantul alunecarilor de teren din California a crescut: 18 morti. sapte persoane sunt in continuare disparute

Citeste si: O ambarcatiune s-a rasturnat in apropiere de Dahanu, in India: cel putin patru elevi au murit, 32 au fost salvatiCel putin 67 de jurnalisti au fost ucisi in toata lumea in 2017, potrivit Reporters Without Borders, care semnaleaza ca Mexic este una dintre cele mai periculoase tari pentru jurnalisti.
 

viewscnt
TAGURI: jurnalist, mexic, omorat

Urmareste-ne pe Facebook