VIDEO- Kizomba, cel mai popular dans al momentului

Deși pare greu de pronunțat, nu este vorba despre vreun preparat exotic de mâncare și nici de vreun sport nemaintâlnit. Ci de un stil de dans la moda

Webeditor: Redactia Stirile Kanal D joi 30 martie 2023 , 17:20

 Kizomba, cel mai popular dans al momentului

 Kizomba, cel mai popular dans al momentului

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mișcări lente și fluide, îmbrățișări strânse și un ritm senzual. Cu alte cuvinte: kizomba.

Dansul  a devenit popular în rândul europenilor după anii 1990 și este unul dintre cele mai răspândite stiluri africane. Ritmurile inedite ale dansului l-au transformat într-unul dintre cele mai căutate stiluri. Este și cazul Iuliei, care a fost fascinată de mișcări.

Kizomba, dans african, conceput în anul 1984 în Angola

Citește și: VIDEO- Dansul sportiv, de la pasiune la profesie

Daniela Mireanu, reporter: ”Ce te-a tras?”

Iulia Vlăsceanu, cursantă: ”Stilul de dans. Inițial am venit la bachata, apoi la salsa și la kizomba. Le-am testat și eu fiind mai introvertită de felul meu mă simt mai bine la kizomba.”

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Kizomba este un dans unic, care presupune o apropiere foarte mare între cei doi parteneri. 

Marius Ioniță, trainer de dans: ”Poate fi și foarte senzual, poate fi și foarte prietenos. El la origine este un dans de familie. Oamenii dansau în perioada războiului civil din Angola sau alte forme de divertisment, se întâlneau în curte și dansau de la cel mai mic la cel mai mare.”

Pasionații vor putea lua lecții de dans

Acest stil de dans câștigă tot mai mult teren în România, iar tinerii sunt nerăbdători să-i deslușească tainele. De aceea, Marius a decis că se specializeze pe acest stil de dans și să-i învețe pe alții.

Marius Ioniță, trainer de dans: ”Am început cu dans sportiv, după câteva luni am descoperit salsa, bachata. De când am descoperit kizomba și toate dansurile africane, sunt îndrăgostit și de ele.”

Pentru un curs de kizomba, românii vor scoate din buzunar aproximativ 500 de lei, iar pentru înscrieri este necesară o rezervare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si