Klaus Iohannis, la Consiliul European de la Bruxelles. Ce decizii iau astăzi liderii UE

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Author: Sorin Negru joi 20 octombrie 2022 , 07:18

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

[Sursa foto: Presidency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis se alătură joi celorlalți șefi de state și de guverne din UE, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Ce decizii se iau la Consiliul European

Printre temele de discuţie fiind măsurile necesare în domeniul energiei, în urma pachetului de propuneri prezentat de Comisia Europeană şi reafirmarea susţinerii UE pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global.

Citeste si: Un ofițer SRI în rezervă s-a aruncat de la etajul opt

Lliderii europeni vor continua dezbaterile avute cu prilejul Consiliului European informal de la Praga privind situaţia din domeniul energiei, "în vederea agreării unor măsuri suplimentare necesare pentru a asigura securitatea aprovizionării şi scăderea preţurilor la energie, pornind de la pachetul de propuneri prezentat marţi de Comisia Europeană", potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Discuţiile vor viza şi modalităţile de consolidare a rezilienţei economiilor europene şi de protejare a cetăţenilor şi întreprinderilor, precizează sursa citată.

Citeste si: Dr. Monica Pop, mesaj dur pentru guvernanți: „Trebuie oprit răul ăsta”

Pe agenda reuniunii, se mai află evoluţiile războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, având în vedere escaladările recente din partea Federaţiei Ruse, precum şi continuarea sprijinului european pentru Kiev, pe plan politic, financiar, umanitar şi militar.

Va fi reafirmată susţinerea Uniunii Europene pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global, se precizează în comunicat.

Conductele Nord Stream și relațiile cu China, pe agenda discuțiilor de la Bruxelles

Liderii europeni vor aborda modalităţile concrete de consolidare a rezilienţei infrastructurii critice, în contextul actelor recente de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream, se precizează în comunicatul Administraţia Prezidenţială.

Potrivit agendei reuniunii, şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor avea o dezbatere strategică privind relaţiile Uniunii Europene cu China, precum şi discuţii pregătitoare în perspectivele Summitului din decembrie între Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) şi a celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice de la Sharm El-Sheikh, din luna noiembrie (COP27), mai arată sursa citată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si