Din ultima declaratie de avere a lui Klaus Iohannis reiese ca presedintele a castigat 82.844 de lei (aproximativ 18.000 de euro) in 2015, din vanzarea cartilor sale “Pas cu pas” si “Primul pas”. Daca un politician poate sa scoata bani si din carti, datorita popularitatii sale, scriitorii profesionisti o duc greu in Romania.

Exemplul cel mai elocvent il constituie cazul lui Radu Aldulescu, prezentat de presa drept “cel mai sarac scriitor roman” in toamna lui 2015.
In acea perioada, Aldulescu a fost evacuat din camaruta in care locuia, un spatiu stramt dintr-o casa inchiriata de Uniunea Scriitorilor.
Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii, ii trimitea o scrisoare lui Aldulescu prin care il atentiona ca trebuie sa paraseasca spatiul respectiv. “Eu nu am casa. Am locuit in multe spatii. Practic, fiecare roman a fost redactat in mai multe spatii. M-am nascut in Bucuresti. Pana in 2003 am stat in Bucureti, in diverse locuri... Nu cred ca e relevant. Din 2003 in 2008 am stat la Mioveni. Nu am mai reusit sa rezist in Bucuresti. Apoi, din 2009 pana in prezent am stat in spatiile Uniunii. Cam asta ar fi. Din martie 2013 am stat aici. Pana cand oi pleca”, declara Aldulescu pentru pressone.ro. Situatia financiara a scriitorului era precara. “Din vanzarea cartilor nu am luat nimic sau aproape nimic. Drepturile de autor in Romania sunt nule.
Simbolice, la o adica. Am luat intre 10 milioane si 30 de milioane pe luna. Acum un an jumate, am luat un premiu, acordat de un juriu de bloggeri. Am avut si o bursa in Germania acum vreo doi ani, care m-a mai ajutat, si cam asta e. In rest, veniturile sunt precare”
, mai dezvaluia Aldulescu, care in prezent locuieste pe la prieteni.
Radu Aldulescu este socotit unul dintre cei mai importanti scriitori romani de dupa 1990, fiind recompensat cu premiul Uniunii Scriitorilor in 1993, pentru romanul sau de debut, “Sonata pentru acordeon”.
El a mai scris si scenariul filmului "Terminus Paradis", regizat de Lucian Pintilie, care a obtinut Marele Premiul al juriului la Festivalul de la Venetia.


Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si