Klaus Iohannis condamnă atacurile violente din Germania

Klaus Iohannis condamnă atacurile violente din Germania. ”Condoleanţe celor care şi-au pierdut rude şi prieteni”, a transmis președintele.

A.M.S., joi 20 februarie 2020 , 11:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Condamn cu fermitate atacurile violente asupra oamenilor inocenţi care au avut loc în Hanau. Transmit condoleanţe celor care şi-au pierdut rude şi prieteni. România este solidară cu Germania", a scris şeful statului, joi, pe Twitter.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seara în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, a anunţat poliţia germană joi, informează AFP.

Nouă persoane au fost ucise şi alte câteva rănite

Nouă persoane au fost ucise şi alte câteva rănite, în atacuri armate efectuate miercuri de un trăgător în două baruri din oraşul german Hanau, relatează BBC.

Suspectul a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, alături de corpul unei alte persoane, potrivit poliţiei, care a precizat că aparent nu ar exista alţi atacatori. Investigaţia este încă în curs de desfăşurare.

Nu se cunoaşte motivul atacurilor.

Klaus Iohannis condamnă atacurile violente din Germania

Citeste si: Atentat cumplit în Germania: Cel puțin nouă morți

Publicaţia Bild a relatat că suspectul este un cetăţean german cu permis de port-armă, iar în maşina acestuia au fost găsite muniţie şi încărcătoare.

Primul atac a avut loc la barul Midnight din centrul oraşului, iar al doilea la barul Arena Bar & Cafe din cartierul Kesselstadt.

Clientela celor două localuri este formată preponderent din kurzi.

În urma atacurilor a fost declanşată o urmărire care a durat şapte ore, în timp ce poliţiştii au căutat mai mulţi trăgători.

Bilanţul iniţial al morţilor a fost de opt, dar acesta a crescut la nouă în primele ore ale dimineţii, persoana decedând din cauza rănilor.

Citeste si: ȘOCANT! El este autorul atacului din Londra

Klaus Iohannis condamnă atacurile violente din Germania

Un consilier local al oraşului Hanau, Katja Leiker, a declarat că a fost o noapte ”îngrozitoare”, adăugând: ”să sperăm că recuperarea răniţilor va decurge fără probleme. Este un scenariu oribil pentru noi toţi”.

Martorii au relatat că au auzit circa o duzină de focuri de armă în primul bar.

Hanau se află în landul, Hessen, la circa 25 de kilometri de Frankfurt.

”Locuinţa a fost blocată şi cercetată de forţele speciale ale poliţiei. Au fost găsite două corpuri. Una dintre persoanele decedate este cel mai probabil agresorul. În prezent nu există indicii referitoare la existenţa altui atacator”, potrivit poliţiei.

Citeste si: Momentul șocant în care teroristul din Londra a fost prins și împușcat de polițiști! Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional

Investiţiile pentru identificarea victimelor şi a suspectului sunt în derulare.

Klaus Iohannis condamnă atacurile violente din Germania

Acest atac a avut loc la patru zile după un alt atac produs la Berlin, în apropiere de centrul de cultură unde avea loc un spectacol turc, soldat cu un mort.

Legislaţia referitoare la arme din Germania este una dintre cele mai stricte din lume şi a fost înăsprită şi mai mult în ultimii ani, după alte atacuri în masă, scrie news.ro.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si