Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, într-o discuţie telefonică avută cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ”rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”.

”Am avut o discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Am vorbit despre consolidarea parteneriatului nostru strategic, cu accent pe investiţii şi schimburi economice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat transmis, vineri, seară, de Administraţia Prezidenţială.

preşedintele Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

[Sursa foto: Twitter / Recep Tayyip Erdogan]

Klaus Iohannis a adăugat că a subliniat în dialogul cu liderul Turciei importanţa NATO pentru securitatea din regiune.

”Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”, a arătat șeful statului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o lună că s-a înscris în competiția pentru poziția de secretar general al NATO, unde concurează împreună cu Mark Rutte, premierul Olandei.

Klaus Iohannis și Mark Rutte, competiție pentru șefia NATO

Klaus Iohannis și Mark Rutte, competiție pentru șefia NATO

[Sursa foto: Presidency.ro]

Klaus Iohannis: O relație puternică UE-Turcia rămâne o prioritate strategică de lungă durată

La summit-ul extraordinar de miercuri și joi de la Bruxelles, liderii UE au avut o discuție aplicată cu privire la perspectivele relației UE-Turcia.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că a salutat oportunitatea discuției și a exprimat sprijinul pentru o relație puternică și strategică a UE cu Turcia pe termen lung.

Președintele României a arătat că, mai ales în contextul geopolitic dificil actual generat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, o relație puternică UE-Turcia rămâne o prioritate strategică de lungă durată pentru Uniunea Europeană și a exprimat susținerea pentru examinarea unor posibili pași suplimentari, în special în domeniile dialogului politic și al cooperării sectoriale, în linie cu propunerile formulate de Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Citește și: Klaus Iohannis le cere liderilor UE un mesaj "ferm și unitar" față de Iran

Cu două zile în urmă, Klaus Iohannis a fost întrebat, la Bruxelles, și despre candidatura sa la şefia NATO.

„În ce priveşte NATO, discuţii se poartă, sunt foarte intense, dar aceste discuţii sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public, nu se fac publice.

Deci continuăm ca şi până acuma. Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a declarat Iohannis înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, miercuri la Bruxelles.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si