Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul

Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o eroare în formula de calcul care stabileşte scenariile epidemiologice pentru deschiderea anului şcolar.

Author: Andreea Stoica joi 06 august 2020 , 19:50

Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul
Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări privind conferinţa de presă susţinută miercuri, în care a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii- verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data

de 14 septembrie. Varianta corentă a criteriului epidemiologic „în funcţie de care şcolile vor fi încadrate în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial”. Şeful statului îşi cere scuze pentru eventualele confuzii rezultate din declaraţiile sale.

Mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială

„În informaţiile transmise de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a

transmis joi Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Se dau bani pentru părinții care stau acasă cu copiii. Anunțul premierului Orban

Sursa citată precizează că „informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

De asemenea, metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi subliniem că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.

Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul
Klaus Iohannis îşi cere scuze după ce a făcut o greşeală de calcul

„Preşedintele României îşi cere public scuze"

„Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a anunţat miercuri că anul şcolar preuniversitar va fi deschis pe 14 septembrie şi a prezentat trei scenarii după care vor funcţiona şcolile, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Se dau bani pentru părinții care stau acasă cu copiii. Anunțul premierului Orban

„Aceste trei scenarii sunt scenariul „verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19; scenariul doi, care înseamnă scenariul „galben”, între unu şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, şi scenariul trei, „roşu,” când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă”, a spus şeful statului.

Întrebat de presă dacă este vorba de cazuri noi la mia de locuitori, Klaus Iohannis a răspuns: „Este vorba de cazuri noi din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori”.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarație de presă de ultimă oră: „Școala începe pe 14 septembrie”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si