Klaus Iohannis, mesaj pentru parlamentari în ziua moțiunii de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură, că face un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică, să nu devină "complici la un astfel de act iresponsabil"

Mircea Pop, luni 31 august 2020 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru toți parlamentarii în ziua moțiunii. "În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce", spune Iohannis.

El cataloghează această moțiune de cenzură ca "un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19". Iohannis vorbește și despre lupta cu coronavirusul în care "PSD s-a remarcat doar prin acţiuni de permanentă sabotare a acestui efort naţional".

Klaus Iohannis: Care sunt criticile aduse Guvernului Orban?

"Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani şi a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în faţa unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reuşit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susţine cât mai multe categorii economice şi sociale să treacă mai uşor prin această perioadă critică? Sau faptul că şi-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?", afirmă şeful statului.

Citeste si: Moţiunea de cenzură se votează luni. Cine va fi premierul României dacă Guvernul Orban pică?

Apelul președintelui Klaus Iohannis către parlamentari

"Fac un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniţi complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar naţional de a proteja sănătatea publică. Îmi exprim speranţa că parlamentarii României înţeleg gravitatea momentului pe care ţara noastră îl traversează şi nu se vor alătura demersului PSD", subliniază Iohannis.

"PSD nu a avut şi nu are soluţii pentru români, PSD vrea să arunce ţara în haos doar pentru a mai câştiga câteva voturi potenţiale în perspectiva alegerilor care se apropie", consideră Iohannis.

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ important: "Vom modifica hotărârea privind starea de alertă"

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi. În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si