Presedintele Romaniei a recunoscut alegerile din republica Moldova desi candidata proeuropeana Maia Sandu a declarat ca va contesta rezultatul alegerilor.

„Alegerile prezidentiale din Republica Moldova reprezinta un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de catre Ministerul Afacerilor Externe in legatura cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chisinau.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Imi exprim speranta ca turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfasura in bune conditii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, in spiritul corectitudinii si transparentei. Subliniez, in acest context, importanta asigurarii in continuare a stabilitatii interne si a responsabilitatii din partea intregii clase politice”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

„Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova dintre România si Republica Moldova trebuie dezvoltat si aprofundat, la fel ca si procesul de reforme in spirit european, in vederea continuarii integrarii europene si in beneficiul concret al tuturor cetatenilor Republicii Moldova”, mai precizeaza comunicatul.

In Capitala Republicii Moldova au loc proreste de amploare. Dupa ce au protestat noaptea trecuta in fata sediului Comisiei Electorale Centrale de la Chisinau, manifestandu-si nemultumirea fata de procesul de vot, tinerii din Chisinau au iesit si luni in strada.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si