Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID trebuie să devină obligatorie pentru anumite categorii

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la adunarea ONU de la New York, a declarat, miercuri, că vaccinarea anti-coronavirus va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte.

Author: Razvan Ilie miercuri 22 septembrie 2021 , 08:31

"Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin", a spus Klaus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.[Sursa foto: Presidency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis le-a declarat jurnaliștilor care îl însoţesc la New York, la Adunarea Generală a ONU, că "nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin".

Vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, spune Iohannis, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, discurs oficial la ONU: "Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei"

Preşedintele Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, SUA.

Iohannis cere restricții diferențiate 

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, potrivit Agerpres.

În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Citeste si: Americanii nu vor a treia doza pentru toti

Şeful statului a depus trandafiri albi în dreptul numelor celor cinci cetăţeni americani de origine română care au murit în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 - Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Liviu Stan (soţ şi soţie), Joshua Po[Sursa foto: Presidency.ro]

Iohannis a depus miercuri, la monumentul omagial de la World Trade Center din New York, trandafiri albi în dreptul numelor celor cinci cetăţeni americani de origine română care au murit în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001- Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Liviu Stan (soţ şi soţie), Joshua Poptean, Ana Fosteris.

Citeste si: Klaus Iohannis și Florin Cîțu discută facturile uriașe la gaze și energie cu șeful grupului Enel

Klaus Iohannis: Pandemia a afectat aproape toate aspectele vieţii noastre 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri,  în cadrul Adunării Generale a ONU, că în contextul pandemiei de COVID-19 provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare:

"Aceasta este a doua noastră dezbatere generală în timpul pandemiei de COVID-19, care ne-a schimbat fundamental modul de viaţă. Cu toate că pandemia a afectat aproape toate aspectele vieţii noastre, ea ne-a oferit şi oportunităţi de a învăţa, de a ne adapta şi de a face lucrurile mai bine. Provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare. România crede cu tărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun", a spus Iohannis, în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si