L.C. Kovesi are sprijinul lui Timmermans: Este o juristă de foarte bună calitate

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Fran Timmermans, a declarat, miercuri, că Laura Codruţa Kovesi este o juristă de foarte bună calitate.

E. V., miercuri 03 aprilie 2019 , 14:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Fran Timmermans, a declarat, miercuri, că Laura Codruţa Kovesi este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admiră pentru curajul său, iar CE a spus, inclusiv în discuţiile cu autorităţile române, că este important ca ea să poată să-şi prezinte candidatura la funcţia de procuror-şef european.

„Comisia a fost cât se poate de clară de mai multe ori. dna Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu dna Kovesi timp de mai mulţi ani. Ştiu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curajul său. În ceea ce priveşte Comisia, este important ca ea să poată să-şi prezinte candidatura, să poată fi candidată, astfel încât instituţiile europene să poată lua o decizie. Ne-am exprimat foarte clar această poziţie şi în discuţiile cu autorităţile române”, a declarat Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles conform News. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) discută, miercuri, contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi faţă de măsura controlului judiciar. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si