La 20 de ani de la moartea lui Puiu Calinescu, mormantul marelui actor pare dat uitarii! Fiica artistului a povestit ultimele clipe din viata acestuia

Marele actor Puiu Calinescu a decedat in mai 1997, cu doar o luna inainte sa implineasca 77 de ani.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Mihai Dragan duminică 30 aprilie 2017 , 21:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Puiu Calinescu a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie ai Romaniei, devenind celebru in urma seriei de filme „Brigada Diverse”, in care a jucat alaturi de Toma Caragiu, Jean Constantin si Dem Radulescu. Actorul a murit pe 16 mai 1997, cu putin timp inainte sa implineasca 77 de ani.

"Prin luna martie a anului 1997, mi-a spus la telefon că nu mai vedea bine, la două zile după ce i se făcuse rău pe scenă” ,a dezvaluit Carmen, fiica lui Puiu Calinescu, pentru "Jurnalul national".

Puiu Calinescu, alaturi de fiica sa

„Însă el a continuat să joace. Am mers la Spitalul Militar. Se pare că suferise atunci un infarct. Urca pe scenă susţinut, sprijinit, doar ca să joace. Era din ce în ce mai rău. Şi, pe data de 1 mai 1997, ne-am strâns toţi, pentru că aşa a vrut tata, şi am plecat la Sinaia. Se simţea foarte rău, se sprijinea mereu de mine.

Îmi spunea „ia-mi hârtia asta din mână”, iar el nu avea nimic în mână! Am fost să-i facem o ecografie, doctorul s-a uitat spre mine, vrând să-mi spună ceva. Eu eram terminată. I-am zis că tata este amator de bere şi l-am întrebat dacă pot să-i dau. Iar el mi-a răspus că pot să-i dau orice! Eu tot nu realizam gravitatea. A doua zi l-au dus de urgenţă la Spitalul Floreasca. Era o mână de om, dar îl dureau toate! Nu mai era tata!”, a mai povestit Carmen Calinescu.

"Vineri dimineaţa mă duc înapoi la spital, la reanimare, şi el nu era. M-am speriat. O asistentă mi-a spus că-şi revenise şi că fusese mutat într-un salon, la terapie. Intru în salon, iar tata era înconjurat de asistente. Le spunea glume. Când m-a văzut, i-a căzut o lacrimă. „Carmen, să ştii că am visat că mor", mi-a răspuns. Avusese temperatură foarte mare, era pe perfuzii, dar voia să trăiască. Mă întreba tot timpul dacă pică în perfuzie”, a mai spus Carmen. A doua zi, sambata, la ora 17.00, fiica a venit din nou sa-si viziteze tatal la spital, insa acesta murise deja, cu doar un sfert de ora inainte.

"Nu mai aveţi voie să intraţi. A decedat!”,  am auzit o asistentă. În acel moment am simţit că mă prăbuşesc, cu punga în care aveam supa şi compotul pe care şi le dorise. Am apucat să văd că în patul lui era altcineva. Când plecasem dimineaţa de la spital era bine, vorbea, şi nu înţelegeam ce s-a întâmplat. Mi s-a spus că decedase la 16:45”. Un sfert de oră. Atât. Mi s-a povestit că era înconjurat de asistente, că le spunea glume şi că din senin a făcut un stop respirator. A murit cum şi-a dorit: cu zâmbetul pe buze. Totuşi stau şi mă gândesc iar enigma tot nu mi-a dezlegat-o nimeni până acum. Dacă a murit cu doar un sfert de oră înainte să ajung eu, iar el nu mai era în salon şi altcineva îi luase locul, unde îl duseseră pe tata? Nici acum nu ştiu de ce s-au grăbit să-l ia?! Acum regret că am plecat de lângă el”, a incheiat fiica lui Puiu Calinescu.


In prezent, mormantul lui Puiu Calinescu de la cimitirul Bellu pare dat uitarii, paznicii incercand sa stranga ei circa 2000 de lei, cat este necesar realizarii unei borduri care sa impiedice inundarea locului de veci la fiecare ploaie mai serioasa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si