Batrana s-a inchinat, la moastele Cuvioasei, laolalta cu ceilalti pelerini. Cand altii fotografiau racla, ca dovada a credintei, ea inalta rugaciuni fierbinti pentru tara. In schimbul lor, bunica Ecaterina ne-a cerut o floare si s-o ascultam:

"Pe Dumnezeu sa-l avem credinta si sa fim cinstitit si milostivi cu cei de langa noi".

10 000 de pelerini au venit in ziua marii sarbatori sa se inchine.
Dumnezeu pare sa fi vegheat deasupra lor!

Printre credinciosi, si Gheorghe Zamfir. Artistul a sarutat, in lacrimi, racla si a tinut, lipita de sticla, o hartie.   

Pelerinii si-au adus care mai de care maiouri, esarfe si prosoape. Traditia spune ca odatat trecute peste racla se transforma-n talismane.

Dupa inchinaciune, au urmat sarmalele. De foame, multi au inlocuit rugaciunea dinainte de masa, cu o imbulzeala serioasa.

"Cred ca sunt in jur de 60 000 de persoane. Le preparam de post pentru ca sarbatoare pica ori intr-o zi de miercuri, ori intr-o zi de vineri', au declarat autoritatile.

In cele aproape 5 zile de pelerinaj, pe la racla sfanta au trecut aproape 100 000 de oameni- adica jumatate din cati s-au inchinat anul trecut la aceleasi moaste.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si