La 12 kilometri de Sibiu, am descoperit un colt de rai. Inconjurat de munti si ape, satul pare desprins dintr-o poveste!

La aerul curat si privelistea pitoreasca se adauga preparatele culinare care fac din acest loc destinatia ideala pentru romantici! De Ziua Indragostitilor, recomandarea bucatarului e cel mai dulce desert.

Se face din 6 oua, 150 gr unt, 135 gr faina, 150 gr zahar, 150 gr ciocolata neagra, fructe de padure si unt pentru a unge formele.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Puneti laolalta la bain-marie ciocolata si untul. Separati apoi albusurile de galbenusuri.

"Amestecam galbenusurile cu zaharul, le mixam. Inainte de a ne apuca de acest proces incalzim cuptorul al 175 de grade. Mixam pana se formeaza o pasta cremoasa, pana incepe sa se topeasca zaharul, sa se omogenizeze”, spune bucatarul Dan Carlan.

Nu uitati ca din cand in cand sa amestecati in ciocolata!

Dan Carlan, bucatar: ”Ciocolata, dupa ce s-a mai racorit un pic, o adaugam incet peste crema de ou cu zahar.

Dupa ce am amestecat si s-a incroporat ciocolata, adaugam faina”.

Amestecati din nou, iar la final adaugati trepatat albusurile batute spuma. Aluatul ajunge in forme unse cu unt, apoi la cuptorul incins la 175 de grade timp de 8 minute. Pentru sos trebuie doar sa puneti fructele de padure intr-o carticioara, adaugati doua linguri de zahar si lasati cateva minute cat sa se lege putin!

Dupa o masa copioasa va puteti plimba pe potecile din zona. De ziua Indragostitilor, proprietarii pensiunilor din Cisnadioara au pregatit pentru turisti pachete speciale. O vacanta aici care include si cazare si masa ajunge sa coste pe zi doar 80 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si