Lectii-horror in manualul de Religie de clasa a III-a: copii morti in somn, calcati de masina daca muncesc de Sarbatori sau lasati muti daca nu pupa moaste

Desi la scoala se presupune ca cei mici ar trebui sa invete lucruri utile si care sa le dezvolte intelectul si creativitatea, scoala romaneasca socheaza din nou cu invataturi de-a dreptul traumatizant pentru copii.

Author: A.L. sâmbătă 11 martie 2017 , 17:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De data aceasta, este vorba despre un manual de religie de clasa a III-a, care contine informatii despre razbunarea si actiunile violente ale lui Dumnezeu, care ii pedepseste pe cei care fac fapte rele.
Pana la revizuirea manualelor de religie, promisa de mai marii Bisericii, elevii continua sa invete de pe manuale care contin informatii controversate si lectii care risca sa ii afecteze emotional.

intr-unul din manualele de religie pentru clasa a III-a, elevii au parte de invataturi si judecati de-a dreptul socante. in manualul de Religie, cultul ortodox, la lectia "Moise, de la robie la libertate" elevii afla cat de razbunator poate fi Dumnezeu.

„Ca sa-l determine pe faraon sa-i elibereze din robie pe evrei, Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele”: a transformat in sange apa raului Nil, a acoperit cu broaste tot pamantul Egiptului, au aparut tantari peste tot, a umplut casele si pamantul egiptenilor cu tauni, au murit de foame multe vite, au aparut rani si bube pe oameni si pe vite, a trimis grindina, apoi lacuste care au distrus totul, a trimis intuneric peste Egipt, a ucis pe primii baieti nou-nascuti in familiile egiptenilor, iar pedeapsa care l-a lovit "direct in inima" pe faraon a fost sa ii omoare fiul care ii urma la tron”

Citeste continuarea pe Adevarul.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si