Liderul contrabandiştilor de ţigări din Arad, prins de polițiști

Cosmin Mladin, presupusul şef al traficului de ţigări din Arad, a fost prins de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, urmând ca acesta să fie închis într-un centru de reţinere, potrivit unui comunicat al DIICOT. El a fost dat în urmărire naţională, luni, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Author: Razvan Ilie joi 29 iulie 2021 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cosmin Mladin este considerat liderul afacerilor ilegale cu ţigări de contrabandă în judeţul Arad.

Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT. La acel moment, presa a scris că Mladin ar fi plecat de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să îi bată la uşa. Autoritățile i-au confiscat ulterior bolidul de lux. 

Citeste si: Șofer român de TIR, condamnat la închisoare după ce a fost prins că transporta cocaină

Potrivit presei locale, polițiștii l-au găsit noaptea trecută pe Cosmin Mladin, în jurul orei două, într-un imobil din Arad. În acest moment, cel care se presupune că ar fi liderul traficanților de țigări se află în duba poliției, cu care este transportat către Tribunalul București unde va avea loc confirmarea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele său, după care acesta va fi dus în arestul central.

Presupusul şef al traficului de ţigări din Arad a fost de negăsit după perchezițiile de amploare care au avut loc în data de 13 iulie. [Sursa foto: Facebook]

Acțiune în forță a Poliției române

Presupusul şef al traficului de ţigări din Arad a fost de negăsit după perchezițiile de amploare care au avut loc în data de 13 iulie. 

La acel moment, 23 de persoane au fost reţinute, iar anchetatorii au instituit sechestre pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale. Au fost ridicate 27.200 de ţigarete, trei arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 euro şi 35.880 de dolari.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

Grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane

"În cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă a ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializarea lor în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani", informa un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis în 13 iulie.

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport, controlate de segmentul extern al grupării- cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

"O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, autorităţile engleze reuşind să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline", mai arăta sursa citată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si