Decizie de ultimă oră în dosarul lui Liviu Dragnea! Anunţul făcut de Curtea de Apel Bucureşti

Judecătorii au amânat pentru vineri pronunţarea pe contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea.

Andreea Stoica, joi 20 august 2020 , 18:05

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru vineri, pronunţarea unei decizii pe contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, prin care fostul lider PSD solicită să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal.

Liviu Dragnea spune că este nevinovat

În timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, Liviu Dragnea a declarat că este nevinovat, susţinând că, dacă va fi menţinut în închisoare "prin încălcare brutală a drepturilor omului", înseamnă că justiţia din România "nu rezistă la presiuni politice".

Citeste si: Liviu Dragnea, episodul 3: „Acești doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine”

"Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării", a spus Dragnea în sala de judecată, conform agerpres.ro

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat "habeas corpus" - o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Citeste si: ÎCCJ a anunţat ce decizia a luat în dosarul lui Liviu Dragnea

Avocaţii fostului lider PSD susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar 

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este ţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Citeste si: Iubita lui Liviu Dragnea a părăsit România! Vezi unde se distrează Irina Tănase în vacanță! FOTO

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si