Localitatea din Baragan in care nu exista asistati sociali. "Toata lumea e instarita"

Va vine sa credeti sau nu dar in inima Baraganului, acolo unde pamantul este parjolit de soare, am gasit comuna fara niciun asistat social. Din ce traiesc oamenii in aceasta zona? Va dezvaluie chiar ei ...secretul!

Author: Stirile Kanal D marți 23 mai 2017 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

COMUNA GHEORGHE DOJA, JUD IALOMITA

Nea Vasile are aproape 70 de ani...Munceste de dimineata pana seara. Spune ca asta a invatat de la parinti si stie ca numai asa poti sa traiesti decent si sa nu stai cu mana intinsa la nimeni.

- Stiti cum le zicem noi la andresesti? Cojani...De ce? Adica de ce le zicem cojani..Ei la 9 iese la treaba si la 3 vine acasa...La nhoi dimineata poleci la 6.30- 7.00 si vii la 7 diseara.

Si... ca nea Vasile sunt toti locuitorii comunei. Oamenii au pamant si s-au pus pe treaba.

- Toata lumea e instarita aici...este, este...ca au fost parintii munctirori ...mai rar care nu a apucat sa fie harnic asa..

FLORIN ION, CONSILIER LOCAL: este o comuna cu 0 asistati social din cate stiu eu si majoritatea oamenilor sunt gospodari, isi lucreaza terenul singuri si este o comuna cunoscuta prin prisma pepeniolor...se pun multi pepeni la noi in comuna.

Asa au ajuns sa livreze in toata tara. Este a doua zona, dupa Dabuleni, unde pepenii fac legea. Nu doar campurile arata impecabil. Curtile oamenilor pot fi un exemplu pentru multi gospodari.

O lectie de viata pe care, in mediul rural, au primit-o din tata in fiu si...

pe care o dau mai departe.

"GREU PENTRU PRIMARIE"?

Chiar daca sunt mandri ca nu dau ajutoare sociale, reprezentantii primariei au totusi o problema din aceasta cauza...

FLORIN ION: poate pentru primarie este mai greu pentur ca nu are cu cine sa lucreze munca care trebuie facuta...de exemplu taiatul ierbii si alte lucrari care se fac prin assistatii sociali.

Localitatea se afla la 20 de kilometri de municipiul Slobozia. Autoritatile locale spune ca, de peste 5 ani, niciun locuitor nu a mai depus dosar pentru a primi ajutorul de la stat.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si