Lovitură pentru şoferii din România: Ţi se confiscă maşina dacă faci acest lucru!

Autoritățile pot confisca mașinile celor care aruncă gunoi în alte locuri decât în cele special amenajate. Comisarii Gărzii de Mediu au acest drept începând cu luna mai a anului 2020

Andreea Stoica, joi 08 octombrie 2020 , 08:55

Poliţia Româna
Poliţia Româna
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a aruncat mai mulţi saci cu moloz pe câmp,. După aceea, a rămas fără mașină. Acesta a povestit că a fost urmărit și fotografiat în trafic. Bărbatul a primit o amendă de 15.000 de lei, iar mașina cu care a cărat gunoiul i-a fost confiscată pe loc.

Șoferul poate contesta în instanță măsura, însă dacă nu va câştiga procesul, mașina sa va fi scoasă la licitație.

Și proprietarul pe terenul căruia urmau să fie aruncate gunoaiele a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni astfel de acțiuni. Acesta a curățat și a îngrădit terenul.

Poliţia Româna
Poliţia Româna

La sfârșitul lunii mai, doi timișoreni au fost amendați cu câte 30.000 de lei fiecare, după ce au fost văzuți de echipaje mixte ale Gărzii de Mediu din județul Timiș și din București, aruncând deșeuri într-o zonă aflată în apropierea șoselei de centură a Timișoarei. Autoutilitarele lor au fost confiscate, potrivit tion.ro.

Ce se întâmplă cu mașinile confiscate?

Echipaje ale Gărzii de Mediu vor patrula cu mașini neinscripționate, lucru care facilitează urmărirea celor care au intenția să scape de gunoiul pe care îl transportă.

Începând cu luna mai a acestui an, comisarii Gărzii de Mediu au dreptul de a confisca autovehiculele care sunt folosite pentru transportarea și aruncarea ilegală a deșeurilor. Sancțiunea contravențională complementară a fost aprobată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, scrie promotor.ro.

Măsura de confiscare presupune trecerea masinii în proprietatea statului, fără plată, a unor bunuri aflate în conexiune cu respectiva contravenție. Sunt supuse confiscării bunurile destinate, folosite sau/și rezultate din săvârșirea contravenției.

Amenzile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pornesc de la 3.000 de lei pentru persoane fizice și pot ajunge până la 40.000 de lei pentru firmele care aruncă gunoiul în alte locuri decât cele special amenajate.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si