Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi

Premierul Ludovic Orban a anunțat că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic și că anul școlar se va încheia.

Author: A.M.S. joi 09 aprilie 2020 , 16:16

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar, care prevede o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.

  „În ceea ce privește profesorii, mai ales că este nevoie de o creștere a activității profesorilor pe final de an (școlar) și pentru pregătirea tuturor examenelor” acest mecanism „nu se va aplica nici către cadrele didactice.

  Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice”, a spus Orban, într-o interviu pentru Radio România.

  Despre anul școlar în curs, primul ministrul spune că acesta „se va încheia”: „Nu există niciun pericol legat de încheierea anului școlar, de susținerea examenelor”.

  Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi
  Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi

  Citeste si: Opt copii internaţi în Spitalul de Pediatrie Sibiu, confirmaţi cu coronavirus

  În ceea ce privește mecanismul șomajului tehnic parțial gândit pentru bugetari, și care a fost anunțat în urmă cu o zi, Ludovic Orban a argumentat că este „nevoie de solidaritatea românilor în fața crizei”.

  „Principiul solidarității trebuie să fie valabil pentru toți angajații, inclusiv în sectorul public”, a spus Orban, care a invocat atât „considerente epidemiologice”, legate de limitarea pandemiei, cât și resursele mult diminuate ale bugetului.

  „Este o măsură de bun simț ca și în sectorul public să existe o formă de a restrânge activitatea, mai ales unde se poate”, printr-un „mecanism de bun simț” în care „angajații se împart în două jumătăți”, urmând ca jumătate să lucrează 15 zile iar următoarele 15 zile să stea acasă în șomaj tehnic.

  Citeste si: Imagini senzaționale pe Aeroportul din Cluj: Mii de români pleacă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

  De la acest mecanism vor face excepție sectoarele „din prima linie” precum Sănătate, ministerul de Interne, Ministerul Apărării, zonele din Ministerul Muncii care sunt implicate direct în derularea măsurilor de susținere a companiilor și cetățenilor.

  Acest mecanism, care nu a fost încă adoptat, a fost anunțat de premierul Orban în urmă cu o zi.

  „Ne-am gândit la un mecanism, pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ține oarecum și de o evitare a riscului de răspândire a virusului.

  Un mecanism relativ simplu, în care împărțim angajații în două – angajații sunt gândiți în cele două părți egale, fiecare parte să poată să mențină funcționalitatea instituției publice.

  Citeste si: Scene halucinante în Hunedoara, în plină pandemie! Oamenii refuza izolarea, dau cu pietre în polițiști și amenință că se aruncă de pe bloc

  Jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic – plătiți la fel cum sunt plătiți cei din șomaj tehnic, cu 75%- restul

  de 15 zile vin la muncă ceilalți, care au stat în șomaj tehnic perioada respectivă”.

   


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Alocațiile copiilor, MAJORATE! De când va intra în vigoare decizia Alocațiile copiilor, MAJORATE! De când va intra în vigoare decizia
  spotmedia.ro
  Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
  spotmedia.ro
  Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
  b1.ro
  Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
  infoactual.ro
  Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
  infoactual.ro
  Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si