Ludovic Orban: O nouă rectificare va fi aprobată săptămâna următoare

O nouă rectificare bugetară va fi aprobată săptămâna viitoare. Ludovic Orban spune că situația economică nu e dintre cele mai bune.

Andreea Stoica, vineri 07 august 2020 , 17:02

Ludovic Orban rectificare bugetara
Ludovic Orban rectificare bugetara
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de vineri.

  Este a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență. "Situația economica nu e dintre cele mai bune și va trebui sa drămuim fiecare ban", a spus Orban.

  Premierul a cerut miniștrilor să reevalueze până sâmbătă toate datele legate de rectificare. Împreună cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea loc luni o discuție cu fiecare ordonantor de credite în parte, acolo unde există puncte de vedere diferite, a mai afirmat Orban.

  Ludovic Orban rectificare bugetara
  Ludovic Orban rectificare bugetara

  “Mai vreau să abordez o chestiune care ţine de pregătirea rectificării bugetare. Noi finalizăm săptămâna asta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi mai ales să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care într-adevăr au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

  El a precizat că acolo unde există puncte de vedere diferite va fi făcută o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite.

  “Analizaţi cu foarte mare seriozitate, oricum împreună cu domnul ministru Cîţu luni, acolo unde există puncte de vedere diferite vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a precizat premierul.

  Citeste si: Premierul Orban, anunț surprinzător: Se pare că am oprit creșterea de cazuri de coronavirus

  Citeste si: Se dau bani pentru părinții care stau acasă cu copiii. Anunțul premierului Orban

  Citeste si: Ludovic Orban a recunoscut! Motivul pentru care pensiile nu pot fi mărite cu 40%: „Credeți-mă ce vă spun!”

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si