Macron a cedat! Ce măsuri va lua, ca urmare a protestelor violente din ultima perioadă

Presedintele francez a anuntat o serie de 4 masuri pentru cresterea nivelului de trai dupa valul de contestari declansat de "vestele galbene". Intr-o aparitie televizata de numai 10 minute, Emmanuel Macron a promis o crestere cu 100 de euro a salariului minim si anularea mai multor taxe si impozite.

G.S., marți 11 decembrie 2018 , 19:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Președintele Franței a recunoscut ca exista o stare generala de nemultumire, dar protestatarii au considerat ca ofertele sale sunt prea putine si au venit prea tarziu.

Dupa 4 saptamani de proteste, ""vestele galbene" au obtinut primele victorii clare. Presedintele Emmanuel Macron le-a promis francezilor o viata mai buna, de la anul.

Pensiile mai mici de 2.000 de euro pe luna nu vor mai fi impozitate iar angajatorii au fost sfatuiti sa dea prime de final de an. Liderul de la Elysee si-a asumat si o parte din vina pentru acumularea nemultumirilor profunde ale societatii. Insa, discursul a fost imediat criticat de "vestele galbene"care l-au considerat preinregistrat si prea scurt.

Francezii asteapta masuri concrete, explicate clar si concis si care sa le creasca puterea de cumparare cat mai rapid posibil, nu promisiuni pentru o reforma economica.
Comentatorii politici apreciaza ca, in ciuda concesiunilor anuntate, manifestantii nu dau semne ca vor opri protestele.

In plus, exemplul "vestelor galbene" se raspindeste si la alte nivele ale societatii. Azi dimineata, sindicatele liceenilor au blocat intrarile in 60 de institutii de invatamant din imprejurimile Parisului in ceea ce au numit "martea neagra". Elevii cer stoparea reformelor la bacalaureat si anularea intentiei de a implementa un serviciu national universal. Franta a desfiintat in 1997 serviciul militar obligatoriu.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si