MAE: Ambasada romana in Suedia a facut demersuri pentru a verifica daca sunt romani afectati de incidentul din Stockholm

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca ambasada romana in Suedia a initiat demersuri pe langa autoritatile locale pentru a verifica daca sunt romani afectati de incindentul de la Stockholm, in care un camion a intrat in vitrina Ahlens Mall.

Author: V.P. vineri 07 aprilie 2017 , 18:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ambasada Romaniei la Stockholm are in atentie incidentul produs la data de 7 aprilie 2017 si a efectuat in regim de urgenta demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca exista cetateni romani afectati", transmite MAE.

Ministerul precizeaza ca autoritatile suedeze nu au finalizat inca evaluarea efectelor incidentului, dar ambasada romana este pregatita sa acorde asistenta consulara romanilor care o solicita.

"Precizam faptul ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei la Stockholm 0046 (0)7 36 98 54 63, 0046-(0)8-20.56.74, 0046-(0)8-20.99.27, 0046-(0)8-411.31.81, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta", informeaza MAE.

Trei persoane si-au pierdut viata pana in acest

moment, in vreme ce alte opt au fost ranite, dupa ce un suspect a condus un camion in multimea din fata Ahlens Mall, un centru comercial situat in zona centrala a capitalei suedeze, la intersectia Drottningatan si Kungsgatan.

Mai multe atacuri cu camioane sau masini au avut loc in ultimul an in orasele europene, dupa ce gruparea al-Qaeda le-a cerut adeptilor inca din 2010 sa foloseasca camioane in atentatele teroriste din Occident.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si