În magazinul cu produse gratuite din Capitală, am întâlnit-o pe Florentina. Este în căutarea câtorva hăinuțe pentru ea și soțul ei. Noroc că nu trebuie să plătească pentru ele, căci altfel ar fi făcut frigul în acest sezon. Femeia are 49 de ani și abia îi ajung banii de pe o zi pe alta.

”-Aveți vreun venit stabil?

-Eu nu, dar soțul are un serviciu din care ne ține pe toți și se îngrijește de toți.

- Și dintr-un singur salariu hrăniți 12 guri?

- Da, da...poate si mai multe”

Magazinul gratis

Magazinul gratis

[Sursa foto: Centrul comunitar Intersect - Facebook]

Magazinul cu produse gratuite, mană cerească pentru cei nevoiași

La fel ca ea este și Mariana. Femeia are 8 copii de întreținut, iar acest centru cu produse gratuite este pentru ea mană cerească. Se bucură de lucrurile găsite aici.

”- Am găsit asociația asta și îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a ajutat foarte mult.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

- Vă lipseau hainele în această perioadă?

- Sigur că da”

Citeste si: VIDEO| O poveste de viață emoționantă! La 17 ani, George vinde legume pe străzi ca să își poată întreține părinții

”Este un free shop unde poate fiecare beneficiar veni să se aprovizioneze cu ceea ce avem disponibil. De obicei, mai multe haine, produse pentru bebeluși, produse igienice.

Mai rar alimente, dar încercăm să facem tot posibilul”, spune Adina Camara, expert comunicare centrul intersecțional.

Consiliere psihologică și în carieră pentru beneficiari

Tineri cu suflet mare și dorința de a ajuta, oamenii de la centru primesc pe oricine are nevoie de ajutor. Încearcă să le asigure haine, consiliere psihologică, în carieră sau chiar să îi ajute pe nevoiași să revină în băncile școlii.

Citeste si: Visuri mici, sărăcie mare

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

”În cadrul acestor comunități defavorizate nu există niciodată discriminare care să fie neutră. Întotdeauna discriminarea se bazează pe gen, pe rasă, pe etnie, pe sexualitate. Și noi încercăm, prin acest centru, să creem un spațiu sigur”, mai spune Adina Camara.

Centrul oferă și consiliere

Centrul oferă și consiliere

[Sursa foto: Centrul comunitar Intersect - Facebook]

Centrul are în evidență 1500 de persoane

Centrul intersecțional are în evidență 1500 de persoane și functionează, deocamdată, din donații, ajutoare și sponsorizări.

Iar aici, un rol important pentru atragerea de fonduri îl are Catinca Roman care s-a implicat voluntar în acest proiect:

Citeste si: VIDEO EXCLUSIV| Cu picioarele goale în drum spre școală! Zeci de familii din întreaga țară trăiesc la limita sărăciei

”Este greu. România nu are o tradiție în sensul acesta, dar eu am încredere, sunt optimistă și oricum mi-am alertat toți prietenii și sunt sigură că vor fi alături de noi, pentru că orice bănuț contează, chiar și 10 lei”.

Centrul este deschis zilnic, iar magazinul are program de 2 ori pe săptămână.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si