Mai cresc pensiile cu 40%? E bomba anului! Premierul a făcut anunțul

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, după dublarea alocaţiilor copiilor, că ”orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli” şi, dacă se continuă cu această ”sarabandă de măsuri”, se va ajunge la situaţia de a alege între ”creştem alocaţiile sau pensiile? Scădem TVA sau renunţăm la nişte venituri?”.

Author: R.B. joi 19 decembrie 2019 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, despre parlamentarii liberali care au lipsit de la şedinţa Camerei Deputailor în care s-au majorat alocaţiile şi a precizat că au lipsit 11 parlamentari, patru dintre ei motivat.

”Eu l-am spus că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României.

Le-am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înţelege că este nevoie de el în Parlament, nu va mai avea nicio şansă la un nou mandat. Au mai fost parlamentari care au împiedicat retrimiterea la comisie, de la PMP, USR, minorităţi. Probabil tot s-ar fi ajuns la un astfel de vot lipsit de responsabilitate şi care reflectă lipsa de logică şi bun simţ faţă de realitate”, a spus Orban.

Acesta a vorbit despre ”politicile guvernamentale ale PSD care au creat o risipă de neimaginat”.

Citeste si: Bugetul pe 2020: Veniturile urcă cu aproape 10%, cheltuielile cu 7,1%. Creşterea economică, 4,1%

”Bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, dar a fost construit realist.

Nu se bazează pe minciunile din anii anteriori. N-am spus că va fi creştere economică de 5,5%. Creşterea a fost de 4%. Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire. Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creşterea alocaţiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu şase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăştia nu înţeleg în situaţia în care ne aflăm”, a mai afirmat Ludovic Orban, precizând că şi el şi-ar dori creşterea alocaţiilor pentru copii, dar nu se poate la doar un an duopă ce au fost dublate.

Citeste si: Decizie radicală a Guvernului: taie 30% din banii primiți de partide de la buget

”Fie provoci inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poţi să faci plăţi. O completă lipsă de responsabilitate.(...) Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli”, a prcizat premierul, afirmând că s-ar putea ajunge în situaţia de a alege: ”Creştem alocaţiile sau pensiile? Scădem TVA sau renunţăm la nişte venituri?”.

”Nu putem accepta aşa ceva. Am gândit bugetul extrem de cumpănit”, a spus Orban.

Citeste si: Orban nu exclude posibilitatea asumării răspunderi pe Legea bugetului

Legea privind dublarea alocaţiilor de stat pentru copii a fost votată în Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 179 de voturi ”pentru”, 29 de abţineri, iar 3 parlamentari nu au votat.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri, că ţinta de deficit bugetar de 3,6%, stabilită pentru anul viitor, nu va fi depăşită, în ciuda dublării alocaţiilor pentru copii, iar soluţiile vor fi reprezentate ori de reducerea cheltuielilor, ori de creşterea veniturilor, fără a fi introduse noi taxe.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si