Maia Sandu a lansat o serie de atacuri la adresa Rusiei lui Vladimir Putin. Ea a a spus că Moscova încearcă să cumpere alegători pentru alegerile locale care au loc duminică.

„Federația Rusă nu poate astăzi intra în Republica Moldova cu tancul și încearcă să intre cu sacoșele de bani murdari. Instituțiile statului au documentat, în ultimele două luni, în jur de 90 de milioane de lei, bani ilegali, care vin să finanțeze campanii electorale ale candidaților susținuți de Rusia, prin intermediul grupărilor criminale, un pericol la adresa securității statului", a spus Maia Sandu.

Citește și: Alertă. Vladimir Putin a retras Rusia din tratatul de interzicere a testelor nucleare

Potrivit șefei statului moldovean, Federația Rusă "a învățat o lecție" în ultimii ani, aceea că nu mai poate controla Republica Moldova prin finanțarea unor partide pro-ruse. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alegerile locale, programate duminică, sunt considerate un barometru al eforturilor pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Declarațiile Maiei Sandu au fost făcute după ce Moldova a decis să suspende licenţa a şase posturi TV și să oprească zeci de site-uri controlate de Moscova.

„Este de râsul găinilor, pentru că Federaţia Rusă, care a alungat sau a închis toată presa liberă, vine să ne dea lecţii de democraţie", a

spus Maia Sandu.

Atac de la Kremlin la adresa Maiei Sandu

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova a criticat declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care a cerut excluderea Rusiei din discuțiile privind reglementarea transnistreană.

„Maia Sandu este o rușine pentru țară și o amenințare pentru poporul moldovenesc”, a spus ea.

„Asemenea declarații sunt extrem de periculoase pentru menținerea stabilității în regiune. Ea înțelege acest lucru și face exact ce vrea (Occidentul) de la ea, să creeaze haos în spațiul post-sovietic”, a declarat Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a omis faptul că Rusia însăși, prin prezența militară ilegală în regiunea separatistă, încalcă integritatea teritorială a Republicii Moldova, potrivit Deschide.md.

Pericolul rusesc „e inexistent” în Republica Moldova, spune Maria Zaharova

Ea a mai acuzat-o pe Maia Sandu că a mințit oamenii în campania electorală pentru prezidențiale și că politica rusofobă pe care ar implementa-o ar reprezenta o temă pentru acasă primită din partea Uniunii Europene.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„S-a ajuns la discriminarea pe bază de naționalitate, etnie și ideologie. Rusofobia Chișinăului a crescut exponențial după ce a primit statutul de țară candidată la aderarea la UE. De ce? Pentru că Bruxelles-ul nu are nevoie în componența sa de oameni care au o atitudine bună față de Rusia. E încă o temă pentru acasă care i-a fost oferită Maiei Sandu. Nu există rusofobie în Moldova și niciodată nu a existat.

Este creată artificial pentru a hrăni interesele naționaliste ale conducerii actuale din Moldova”, a clamat Maria Zaharova.

Portavocea diplomației ruse a mai spus că pericolul rusesc „e inexistent” în Republica Moldova, fiind folosit de autoritățile de la Chișinău pentru a distrage atenția de la „propria incapacitate de a guverna”.

Pericolul rusesc „e inexistent” în Republica Moldova, spune Maria Zaharova

Pericolul rusesc „e inexistent” în Republica Moldova, spune Maria Zaharova


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si