Mamicile raman fara indemnizatie de crestere a copilului, daca inainte de nastere au fost platite pe drepturi de autor. Ce explicatii a dat ministrul Muncii

Scoaterea drepturilor de autor din sfera veniturilor independente cuprinse in Declaratia unica lasa prospetele mamici fara indemnizatia de crestere a copilului.

M.C.B., vineri 07 septembrie 2018 , 15:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a facut vineri cateva precizari.

Dupa ce USR a criticat modificarile aduse Codului Fiscal, care nu au fost corelate si cu cele privind indemnizatia pentru cresterea copilului, prevazute in OUG 111/2010, ministrul Muncii a anuntat vineri ca a demarat procedurile de modificare a ordonantei de urgenta 111/2010 astfel incat femeile care obtin venituri din drepturi de autor sa primeasca indemnizatie pentru cresterea copilului.

”Prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.18/2018 categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala a fost scoasa de sub incidenta reglementarilor privind veniturile din activitati independente si reglementata separat in cuprinsul Codului Fiscal la art. 70 (…) MMJS a lansat, deja, in procedura de avizare inter-ministeriala un proiect de modificare a OUG nr.111/2010, astfel incat situatia sa fie remediata”, a precizat Ministerul Muncii.

Citeste continuarea pe adevarul.ro 

Te-ar putea interesa si