Manelistul Dani Mocanu, trimis în judecată pentru o piesă în care promovează abuzul asupra femeilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a emis un comunicat în care anunță trimiterea în judecată a lui Dani Mocanu pentru instigare la violență asupra femeilor.

M.A., miercuri 15 ianuarie 2020 , 15:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mărul discordiei ar fi o melodie lansată de manelist în urmă cu 8 luni de zile. Piesa se numește C**a, iar videoclipul prezintă scene violente care au femeile ca personaje principale. Gesturile și acțiunea promovate în videoclip sunt destul de explicite.

Plângerea pe numele lui Dani Mocanu a fost făcută de Centrul Filia, organizație care susține drepturile femeilor și egalitatea de gen. Melodia „consolidează atitudini misogine și legitimează o cultură a violului și violenței îndreptate împotriva femeilor prin versurile sale și prin videoclipul realizat”, se arată în reclamația depusă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), potrivit vice.com.

ONG-ul își dorește ca instanța să ia măsuri în acest sens: Dani Mocanu să fie sancționat, iar melodia să fie retrasă de pe Youtube.

Piesa are în momentul de față mai bine de 20 de milioane de vizualizări. Mult mai grav este însă faptul că melodia C**a are sute de comentarii în care fanii sunt de acord cu acțiunea extrem de violentă prezentată în videoclip. Femeia este tratată precum un obiect, fiind comparată cu o mașină lovită dar și cu un câine. Femeia este ținută în lanțuri și umilită, clipul îndemnând clar la încurajarea violenței asupra sexului feminin.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Nu mai mâncați banane dacă suferiți de această boală!

Citeste si: Caz șocant în Vaslui: o mamă și o fiică însărcinate cu același bărbat

Citeste si: Trump s-a dezlănțuit la adresa generalul iranian ucis, pe care l-a numit "fiu de cățea" și "monstru terorist"

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi publicitare aferente videoclipului.”, se arată în cuprinsul rechizitoriului.

Rămâne de văzut ce reacție va avea Dani Mocanu în urma acestei plângeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si