Marcel Vela, anunţ de ultimă oră privind acuzaţiile de fraudare a alegerilor

23 de persoane care au semnat şapte procese verbale privind alegerile din Sectorul 1 vor fi audiate pentru stabilirea corectitudinii completării lor, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Author: Andreea Stoica joi 01 octombrie 2020 , 18:59

Marcel Vela
Marcel Vela
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112.

Astfel, MAI a înaintat către Parchetul Sectorului 1 un dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegi din MAI, şi din cele 473 de procese verbale, şapte sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele şapte procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate în legătură cu corectitudinea completării lor", a spus Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Ce spune Marcel Vela imaginile cu persoane căutând prin sacii cu voturi din Biroul Electoral Sector 1

În ceea ce priveşte imaginile apărute miercuri seara în mass-media, cu persoane căutând prin sacii cu voturi din Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, Marcel Vela a precizat că MAI s-a autosesizat.

Astfel, în prezent procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări în acest sens, concluziile urmând să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice în cel mai scurt timp.

Marcel Vela - Ministrul Afacerilor Interne
Marcel Vela - Ministrul Afacerilor Interne

"Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru în Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 1, delegat din partea PPUSL - cel care depozitează un sac, preşedintele Secţiei de votare nr. 141 din cadrul Sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, şi trei observatori, candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1", a mai spus ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

1.128 de sesizări privind alegerile locale din acest an

La alegerile locale de duminică, au fost sesizate 1.128 de evenimente, dintre acestea 461 fiind neconfirmat. În 279 de cazuri au fost întocmite şi trimise spre parchete dosare penale, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si