Măsuri în Marea Britanie pentru prevenirea coronavirusului

Premierul britanic Boris Johnson a cerut luni oprirea tuturor activităţile sociale din Marea Britanie şi a ordonat persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni, intensificând lupta cu epidemia de coronavirus care se îndreaptă spre perioada de vârf, transmite Reuters.

Author: A.M.S. marți 17 martie 2020 , 08:12

Masuri coronavirus Marea Britanie
Masuri coronavirus Marea Britanie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Johnson a fost criticat pentru că guvernul său a adoptat o strategie mai puţin strictă de combatere a virusului comparativ cu state ca Italia, Franţa şi Spania, care au blocat mare parte din Europa.

  ”Ceea ce anunţăm astăzi este o schimbare substanţială în modul în care dorim ca oamenii să îşi trăiască viaşa şi nu îmi amintesc de nimic de acest gen în viaţa mea”, a

  afirmat Johnson în timpul unei conferinţe de presă susţinută la reşedinţa sa din Downing Street nr. 10, flancat de cel mai important cercetător şi cel mai important medic din guvern.

  Citeste si: Pandemia la nivel global- UE închide frontierele, adunările în lăcaşe de cult, interzise în Turcia şi Germania

  Oamenii trebuie să evite pub-urile, cluburile, restaurantele, cinematografele şi teatrele, potrivit guvernului, dar Johnson a evitat să impună închiderea acestora. Premierul a spus că speră că localurile respective vor adopta o atitudine responsabilă. Oamenii trebuie să evite şi călătoriile care nu sunt absolut necesare şi să lucreze de acasă dacă este posibil, a mai spus acesta.

  Johnson a mai arătat că aceste măsuri sunt în mod special importante pentru Londra, care pare să fie ”cu câteva săptămâni înainte” faţă de restul ţării.

  Industria ospitalităţii a criticat măsura, afirmând că dacă nu sunt obligate să îşi înceteze activităţile, atunci companiile nu vor putea să solicite despăgubiri firmelor de asigurări.

  Citeste si: Tânără infectată cu HIV și care prezintă simptome de coronavirus, salvată de autorități din mâinile proxeneților

  Masuri coronavirus Marea Britanie
  Masuri coronavirus Marea Britanie

  “Acest anunţ va conduce la închiderea pentru totdeauna a mii de afaceri şi la sute de mii de locuri de muncă pierdute”, a declarat Kate Nicholls, director general al UKHospitality.

  Organizaţia The Society of London Theaters, care include teatrele londoneze din West End, a anunţat că acestea vor fi închise.

  Limitarea activităţilor sociale ar putea dura luni sau cel puţin săptămâni, a declarat directorul medical al Angliei, Chris Whitty, adăugând că următoarele săptămâni sau luni vor fi ”extraordinar de dificile” pentru sectorul sănătăţii.

  Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a spus Parlamentului că intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgenţe vor fi anulate sau amânate.

  Citeste si: Episod tulburător la spitalul Victor Babeș. „Gestul nu își găsește explicația...”

  Masuri coronavirus Marea Britanie
  Masuri coronavirus Marea Britanie

  Johnson a cerut ca oricine are simptome de coronavirus să se izoleze împreună cu întreaga familie pentru 14 zile.

  Lira sterlină a scăzut faţă de dolar cu două treimi de cent, la cel mai redus nivel după octombrie 2020, în timp ce Johnson vorbea. Premierul a spus că această criză economică şi financiară nu este ca criza financiară din 2008, pentru că nu este vorba de o criză sistemică a economiei şi că nu există niciun motiv ca economiile la nivel mondial să nu îşi revină.

  Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Marea Britanie a crescut luni la 1.543, de la 1,372 cu o zi în urmă, iar numărul deceselor a urcat la 55.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si