Mariana de la Exatlon, in pericol sa rateze Europenele de Ultramaraton! Razboinica a abandonat cursa de 24 de ore din Franta si e in afara baremului

Mariana Nenu, fosta concurenta de la Exatlon, este in pericol sa rateze Campionatul European de Ultramaraton de anul acesta.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin marți 17 aprilie 2018 , 08:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Razboinica Mariana este in pericol sa rateze Europeanul de Ultramaraton de anul acesta. Competitia va avea loc la Timisoara, la sfarsitul lunii mai, insa in acest moment, Mariana este in afara baremului care sa-i permita sa ia startul in competitie.

Motivul pentru care Mariana ar putea rata Europenele de Ultramaraton este ca ea s-a vazut nevoita sa abandoneze in cursa de 24 de ore de la Tullins, Franta, care a

avut loc in urma cu o saptamana. Mariana a resimtit dureri abdominale puternice provocate de menstruatie, sportiva spunand ca a avut probleme din acest punct de vedere in perioada in care a fost la Exatlon. Razboinica anuntase ca intentioneaza sa alerge in jur de 200 km in cele 24 de ore pe care le avea la dispozitie, in conditiile in care baremul minim pentru calificarea la Europene era de 150 km alergati intr-un concurs oficial.

In aceste conditii, Federatia Romana de Atletism a transmis pe 10 aprilie catre Asociatia Internationala de Ultramaraton o lista cu membrii lotului Romaniei la Campionatul European de la Timisoara, pe care Mariana nu se gaseste. Printre cei 9 sportivi care indeplinesc baremul sunt doar trei femei: Mara Guler (196 km), Floricica Neacsu (179 km) si Ana Maria Rosioara (151 km).

Anul trecut in septembrie, Mariana Nenu a devenit prima femeie din Romania care a trecut linia de sosire la Spartathlon, cel mai greu ultramaraton din lume. Ea a alergat 246 km in 33,49 ore. Cu acest timp, ea s-a clasat pe locul 142. Primul reprezentant al Romaniei care a incheiat Spartathlon-ul este Florin Ionita, in 2016. De asemenea, Andrei Nana a terminat de 5 ori aceasta cursa, el reprezentand SUA (este si antrenorul Statelor Unite la Spartathlon).

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si