Marile povesti de iubire ale fratelui lui Eminescu! Casa in care a locuit cu prima lui sotie!

Matei Eminescu, fratele mai mic si mai rebel al poetului Mihai Eminescu, are o poveste de viata tumultuoasa. Soldatul temperamental a fost casatorit de trei ori si a avut sase copii.

sâmbătă 22 octombrie 2016 , 21:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ofiterul si-a trait prima dragoste intr-o casa construita la mijlocul secolului al XIX-lea. Vila somptuoasa este situata pe Bulevardul Independentei, in Braila, si este o adevarata “bijuterie” arhitecturala.

Matei Eminescu, fratele marelui poet
Matei Eminescu, fratele marelui poet

Matei Eminescu si-a cunoscut prima sotie dupa incheierea Razboiului de Independenta.

A fost cucerit pe loc de tanara profesoara Matilda Ilian Iosefescu, prietena buna a Veronicai Micle. S-au casatorit, dar dupa zece ani relatia s-a racit si s-a finalizat cu un divort. La scurt timp, protagonistul nostru s-a insurat cu Ana, o tanara din Mizil care i-a daruit doi baieti si doua fete, dar nici aceasta legatura nu a durat pana la adanci batraneti. In 1897, femeia a cerut divortul pe motiv ca sotul avea o fire violenta si i s-au incredintat copiii minori. Incepand cu anul 1925, Eminescu s-a mutat la Bistrita-Nasaud, unde s-a casatorit cu Silvia Maieru. Ultima partenera de viata nu i-a daruit lui Matei mostenitori.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si