Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat. Organele sale vor fi donate pentru a salva alte vieți

Înainte de a fi eutanasiat, Marin Eugen Sabău a făcut un ultim gest. A hotărât să își doneze organele și astfel să salveze vieți.

Author: Laura Macovei miercuri 24 august 2022 , 10:05

Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat. Organele sale vor fi donate pentru a salva alte vieți

Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat. Organele sale vor fi donate pentru a salva alte vieți

[Sursa foto: CNN]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ieri, românul supranumit „Pistolarul din Tarragona”, care a rănit trei foști colegi și doi agenți ai Mossos d’Esquadra în decembrie anul trecut, a fost eutanasiat imediat după ora 14:00 în spitalul penitenciar din Terrassa, transmite  publicația spaniolă NIUS.

Românul a ales să își doneze organele 

Medicii l-au sedat și i-au pus la dispoziție un preparat specific cu substanțe chimice care să-i pună capăt vieții. Astfel, procesul a fost rapid și nedureros pentru fostul agent de pază, care suferea de tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente, în urma leziunilor suferite în timpul urmăririi sale.

Citeste si: Românul ”pistolar”, eutanasiat în Spania

Sabău a făcut un ultim gest altruist înainte de moarte. Acesta a luat decizia de a-și dona organele, așa cum anunțase avocatul său, Gerard Amigó. 

Cine a fost „Pistolarul din Tarragona”

„Pistolarul din Tarragona” avea 45 de ani și era născut în România, dar locuia de 20 de ani în Spania.

Pe 14 decembrie 2021 a intrat în birourile companiei de pază în care lucrase, Securitas și și-a împușcat trei foști colegi și a rănit alți doi polițiști. 

Citeste si: VIDEO- Marin Eugen Sabău, românul care a împușcat 3 colegi și 2 polițiști în Spania, a fost eutanasiat marți

În timpul urmăririi sale, acesta a fost rănit grav la nivelul măduvei spinării. Din acea zi a fost internat la spitalul penitenciar din Terrassa.

Victimele au încercat să blocheze eutanasia pentru a primi despăgubiri, dar toate autoritățile judiciare le-au respins contestațiile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si