Masacrul din Orlando. In timp ce victimele zaceau sangerand, atacatorul Omar Mateen a sunat un prieten sa-si ia adio, apoi la 911 sa jure credinta Statului Islamic

Omar Mateen s-a oprit să dea mai multe telefoane în timpul masacrului, pe când victimele sale zăceau sângerând până la moarte în clubul gay Pulse, relatează CNN.

joi 16 iunie 2016 , 08:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Atacatorul şi-a sunat un prieten să-şi ia adio, au declarat două surse din domeniul aplicării legii, fără să ofere alte precizări. Mateen a sunat, de asemenea, la numărul de urgenţă 911 pentru a jura credinţă Statului Islamic, scrie news.ro.

De asemenea, atacatorul a sunat la postul News 13 din Orlando, afiliat CNN, pentru a anunţa că el este cel care comite un masacru din partea grupării teroriste.

Producătorul Matthew Gentili a răspuns la telefon în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"Eu sunt atactorul. Eu sunt. Eu sunt atactorul", a spus Mateen, a declarat Gentili pentru CNN.

"Eu am făcut-o pentru ISIS (unul dintre acronimele grupării extremiste sunnite Statul Islamic). Eu am făcut-o pentru Statul Islamic", a declarat Gentili că i-a spus Mateen la telefon.

Aceste dezvăluiri au loc în contextul în care autorităţile au cerut miercuri publicului informaţii suplimentare despre Mateen sau despre atacul terorist în care acest american de origine afgană a ucis 49 de oameni în cel mai sângeros atac armat în masă din istoria Statelor Unite.

"Acesta a fost un act de violenţă născut din ură şi a semănat teroarea într-o întreagă comunitate", a declarat agentul special FBI Ron Hopper.

"I-aş spune o crimă a urii, i-aş spune terorism. Este amândouă", a subliniat el.

FBI a oferit buletine de informaţii clasificate unor cluburi gay din regiunea oraşului Orlando, pentru a le spori conştientizarea, a dezvăluit Hopper.

Însă el a subliniat că nu există vreo ameninţare credibilă sau specifică cu privire la un atac iminent care să vizeze Orlando sau Statele Unite.

Hopper a subliniat, de asemenea, că nu există probe care să sugereze că Mateen a plănuit să vizeze vreun alt club în afară de Pulse.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si