MAE anunță măsurile sanitare care vor fi luate la secţiile de vot din străinătate pentru alegerile parlamentare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că au fost publicate măsurile sanitare care se vor aplica la secţiile de vot din străinătate la alegerile parlamentare, ele fiind similare cu cele aplicabile în ţară. Între acestea se numără purtarea măştii de protecţie, păstrarea distanţei de minim un metru între persoane, dezinfecţia mâinilor, dar şi a spaţiilor şi a suprafeţelor şi obiectelor folosite la vot. Aceste măsuri vor fi coroborate cu cele existente în fiecare stat sau localitate.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 21 noiembrie 2020 , 16:42

măsuri mae vot străinătate
Noile măsuri luate la secțiile de votare din străinătate.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ministerul Afacerilor Externe informează că vineri, 20 noiembrie 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Externe, cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, privind măsurile şi acţiunile de sănătate publică cu aplicabilitate la secţiile de votare organizate în străinătate pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor din 5-6 decembrie 2020", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE.

Documentul integral este disponibil pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Citeste si: Cele șapte semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 noiembrie: Situație dramatică la secțiile ATI

Măsurile luate în secțiile de votare din străinătate

Principalele măsuri pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în cazul secţiilor de votare din străinătate sunt similare cu cele implementate pentru desfăşurarea activităţilor electorale în România. Printre acestea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează:

măsuri mae vot străinătate
Masca obligatorie la secțiile de vot de peste tot.[Sursa foto: PixaBay]

purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;
asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;
dezinfecţia periodică şi după

fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;
dezinfecţia sau nebulizarea, după caz, a sediilor secţiilor de votare, înainte şi după terminarea votării, în ambele zile de votare;
dezinfecţia periodică a suprafeţelor şi a instrumentelor necesare votării, pe durata derulării procesului electoral.
MAE precizează că aceste măsuri vor fi coroborate cu măsurile sanitare în vigoare în statul de reşedinţă, regiunea şi localitatea în care este organizată secţia de votare din străinătate.
În acest sens, MAE recomandă cetăţenilor români din străinătate să îşi însuşească regulile din ordinul menţionat, să se informeze din timp asupra măsurilor de siguranţă sanitară aplicabile la nivelul ţării/regiunii de reşedinţă şi să respecte cu stricteţe măsurile şi regulile stabilite în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, MAE arată că regulile de protecţie individuală, de distanţare fizică, de igienă şi de acces în secţiile de votare vor fi afişate pe paginile de internet şi de social media ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, precum şi în locuri vizibile în sediul

secţiei de votare şi în localul de vot. Totodată, personalul secţiilor de votare va depune toate eforturile pentru organizarea procesului de votare într-o manieră sigură şi eficientă.

MAE reaminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la alegerile parlamentare din acest an la oricare dintre cele 748 de secţii de votare organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020.

Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an- http://www.mae.ro/node/52162.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si