Media salariilor a urcat la suma de 2.086 de lei net in aprilie! In ce domenii au crescut cel mai mult veniturile

Crestere salariala importanta in luna aprilie in ceea ce priveste salariul mediu net. Acesta s-a majorat in aprilie cu 12,3% fata de aceeasi luna din 2015 si a ajuns la 2.086 de lei, ritmul de crestere fiind superior celui inregistrat in martie.

C.I.P., marți 07 iunie 2016 , 15:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Castigul lunar net din aprilie se apropie si mai mult de nivelul atins in ultima luna a lui 2015, cand castigul salariual mediu net a fost de 2.114 lei - nivelul maxim istoric inregistrat pana acum, dar trebuie tinut cont ca in decembrie sa ofera bonusuri si prime de final de an, iar castigurile sunt semnificativ mai mari decat in celelalte luni ale anului.

Cea mai mare crestere salariala s-a inregistrat la nivelul padurarilor. In silvicultura, au fost consemnate cele mai mari majorari salariale, cu 32,5%, fiind urmata de productia si furnizarea de energie electrica, termica si gaze, industrii unde s-au inregistrat cresteri salariale de pana la 19%.

Cele mai mari salarii medii au fost consemnate in activitati de tehnologia informatiei, acolo unde salariul mediu a fost de 5.342 de lei, in timp ce angajatii din hoteluri si restaurante au cele mai mici salarii medii, 1.169 de lei.

Scaderi drastice s-au consemnat in industria tutunului, acolo unde salariile au cazut cu un total de 38,7%.

Bugetarii au ajuns sa aiba o crestere salariala cu 13 procente mai mare decat a angajatilor din sistemul privat, asta in urma cresterilor salariale cu 15% in invatamant si cu 10% in celelalte sectoare bugetare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si